Mainos

Baskipuolueen päämajat tyhjennettiin Espanjassa

Poliisi tyhjensi Batasunan päämajan, San Sebastianista löytyi pommi

Espanjan baskipuolue Batasuna kertoi maan poliisin tyhjentäneen puolueen päämajan myöhään eilen. Päämaja sijaitsee Pamplonassa Pohjois-Espanjassa.

Poliisin kerrottiin ryhtyneen toimiin vain tunteja sen jälkeen, kun Espanjan parlamentti hyväksyi Batasunan kieltämisen ylivoimaisella ääntenenemmistöllä.

Varhain tänään poliisi puolestaan löysi pommin oikeustalon liepeiltä San Sebastianin kaupungin läheltä. Hieman ennen puoltayötä nimetön Etan nimissä esiintynyt soittaja oli varoittanut Gara-sanomalehden toimitusta pommista. Poliisi löysi kotitekoisen pommin ja purki sen.

Eta oli aiemmin varoittanut ryhtyvänsä "toimenpiteisiin" niitä puolueita vastaan, jotka äänestävät Batasunan kieltämisen puolesta.

Parlamentin kieltopäätös ei kuitenkaan vielä merkitse Batasunan tarinan loppua. Pääministeri Jose Maria Aznarin hallitus voi nyt pyytää maan korkeinta oikeutta kieltämään Batasunan, mutta tämän prosessin uskotaan kestävän kolmesta kuuteen kuukauteen. Maan oikeuslaitos kuitenkin määräsi maanantaina Batasunalle kolmen vuoden toimintakiellon.

Batasunaa, jota pidetään baskien separatistijärjestön Etan poliittisena siipenä, on kritisoitu Espanjassa erityisesti siitä, ettei se ole tuominnut Etan tekemiä hyökkäyksiä.

Etan yli kolme vuosikymmentä kestäneessä taistelussa itsenäisen baskimaan puolesta on saanut surmansa yli 800 ihmistä.
(MTV3-STT-AFP) (Huomenta Suomi 27.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.