Mainos

Barclays-pankin ex-pääjohtaja luopuu miljoonien erobonuksistaan

Korkoskandaalin takia brittiläisestä Barclays-pankista eronnut pääjohtaja Bob Diamond ei aio ottaa vastaan hänelle kuuluvia lähes 25 miljoonan euron erobonuksia. Pankin hallituksen entinen puheenjohtaja Marcus Agius kertoi Britannian parlamentille tiistaina, että Diamond, 60, tulee silti saamaan noin 2,5 miljoonan euron erorahan sekä lisäksi koko vuoden palkan ja erinäisiä eläke-etuja.

Barclays-pankki on myöntänyt yrittäneensä manipuloida kansainvälisiä Libor- ja euribor-viitekorkoja. Britannian ja Yhdysvaltain viranomaiset alkoivat tapauksen jälkeen tutkia myös muita pankkeja korkomanipulaatiosta.

Libor-korko määrää muun muassa millaista hintaa pankit, yritykset ja yksityiset maksavat lainoistaan. Euribor on euromaiden päivittäin julkaistava yhteinen viitekorko.

Diamondin ja Agiuksen lisäksi Barclays-pankista erosi myös vastanimitetty toimitusjohtaja Jerry del Missier. Agius hoitaa kuitenkin tehtäväänsä, kunnes pankkiin on valittu uusi pääjohtaja.

Diamond oli yksi maailman parhaiten palkatuista pankinjohtajista. Hän ansaitsi viime vuonna yli 25 miljoonaa euroa. Talouden laskusuhdanteen aikana hänestä tuli brittien keskuudessa erittäin epäsuosittu Barclays-pankin bonuskulttuurin vuoksi.

(MTV3–AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.