Barcelonan ex-huippulupauksen suosio räjähti kattoon Yhdysvalloissa – asiantuntija rinnasti supertähtiin: "Todellinen idoli"

Barcelonan entisen huippulupauksen Riqui Puigin osakkeet ovat nousseet kattoon Yhdysvalloissa. Los Angeles Galaxyn keskikenttäpelaaja on kavunnut nopealla tahdilla MLS:n näkyvimpien pelaajien joukkoon.

Puig, 23, liittyi Los Angeles Galaxyn riveihin Barcelonasta ilmaisella siirrolla vuosi sitten kesällä. Espanjalaisen pelipaita on Relevon tietojen mukaan koko MLS:n kymmenenneksi myydyin.

Entinen ammattilaispelaaja ja nykyinen MLS-asiantuntija Álvaro Izquierdo nostaa Puigin Galaxyssa samalle viivalle losangelesilaisseuran edellisten tähtien ruotsalaislegenda Zlatan Ibrahimovicin ja Manchester Unitediakin edustaneen meksikolaishyökkääjän Javier Hernándezin kanssa.

– Riqui on todellinen idoli. Hän on pärjännyt niin hyvin tärkeissä otteluissa, Izquierdo kehui Puigia Relevon mukaan.

– Chicharito (Hernández) oli avainpelaajamme. Sitä ennen se oli Zlatan. Nyt se on Riqui.

– Hän on kannattajille esikuva.  Hän on oppinut nopeasti, mitä MLS tarkoittaa, sen shown ja paineen. Hän on ymmärtänyt, missä hän on. Los Angeles, Hollywood ja Disney. Hänestä on tullut rakastettu jokaisen silmissä.

– Tämä sarja on paljon vaikeampi, mitä ulkopuolisen silmille näyttää. Riqui on kuitenkin pelaaja, joka pystyy tekemään sen ratkaisevan eron. Hänellä on vielä paljon tilaa kehittyä.

Puig on tehnyt 31 otteluun kaikki kilpailut mukaan lukien kuusi maalia ja kerännyt viisi maaliin johtanutta syöttöä tämän kauden aikana. Los Angeles Galaxy on sen sijaan Läntisessä Konferenssissa toiseksi viimeisenä voitettuaan 21 ottelustaan vain viisi.

Puig kärsi Barcelonassa siitä, ettei katalonialaisseura tarjonnut tarpeeksi peliaikaa akatemialupauksilleen. Ikäluokkansa suurimpana lahjakkuutena pidetty keskikenttäpelaaja debytoi Barcan edustusmiehistössä vuonna 2020.

Puig esiintyi yhteensä 42 La Liga -ottelussa Barcelonan paidassa.

Lue myös:

    Uusimmat