Argentiinan presidentiltä vetoomus Lionel Messille

5:06
Lionel Messin tulevaisuutta käsiteltiin MTV Uutiset Livessä.

Argentiinan presidentti Alberto Fernández on esittänyt vetoomuksen maanmiehelleen Lionel Messille. Fernandez haluaa jalkapallomaailman supertähden päättävän uransa kotimaassaan entisessä seurassaan.

Ennätykselliset kuusi kertaa maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi valittu Messi, 33, on ilmoittanut halustaan jättää koko ammattilaisuransa ajan edustamansa FC Barcelona.

– Olet sydämissämme, emmekä ole koskaan nähneet sinun pelaavan maassamme, Fernández sanoi argentiinalaisella C5N:llä Goal.comin mukaan.

– Tarjoa meille nautinto urasi päättämisestä Newell's Old Boysissa, sinun seurassasi.

Messi lähti Barcelonaan 13-vuotiaana vuonna 2001. Sitä ennen hän pelasi viisi vuotta Newell's Old Boysissa. Jalkapallon Messi oli aloittanut synnyinkaupunkinsa Rosarion Grandoli-joukkueessa.

Messin on useissa lähteissä kerrottu haluavan Manchester Cityyn. Espanjalaislehti Sportin tietojen mukaan Messille oltaisiin valmistelemassa viiden vuoden sopimusta, joista kolme ensimmäistä vuotta kuluisivat Manchesterissa ja kaksi jälkimmäistä Cityn tytärseurassa, samojen omistajien alaisuudessa toimivassa Yhdysvaltain MLS-liigan New York City FC:ssä.

Presidentti ihailee enemmän Maradonaa

Monilla argentiinalaisilla on ristiriitainen suhtautuminen Messiin. Hän on jäänyt ulkomailla jo nuoresta pojasta lähtien pelanneena jalkapalloilijana jokseenkin etäiseksi. Messi ei ole myöskään voittanut Argentiinan maajoukkueessa arvostetuimpia jalkapallon maajoukkuetason mestaruuksia, vaikka hänellä onkin olympiakulta ja alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus.

Presidentti Fernández on yksi heistä, jotka arvottavat Diego Maradonan Messin yläpuolelle.

– Maradonan suuri meriitti oli, että hän pelasi yksin maailmaa vastaan, Fernández sanoi.

– En ole koskaan nähnyt Maradonan kaltaista pelaajaa. Ihailen häntä syvästi – enemmän kuin Messiä ollakseni rehellinen, koska hän tulee Argentinos Juniorista. Hän oli kuin gladiaattori uskomattomilla voimilla.

Maradona pelasi Argentinos Juniorissa 20-vuotiaaksi asti ja jatkoi kotimaassaan Boca Juniorsissa 21-vuotiaaksi ennen siirtymistään FC Barcelonaan. Uransa lopuksi Argentiinaan palannut Maradona voitti maansa maajoukkueessa maailmanmestaruuden ja MM-hopeaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja