Vakavan sairaskohtauksen saaneen Edwin van der Sarin tilasta päivitys

Jalkapallon maalivahtilegenda Edwin van der Sarin tila on perjantaina tulleen aivoverenvuodon jälkeen edelleen vakaa, mutta huolestuttava, uutisoi hollantilaislehti De Telegraaf.

Van der Sar, 52, sai viime perjantaina aivoverenvuodon ollessaan lomailemassa Kroatiassa. Hänet kuljetettiin saarelta helikopterilla sairaalahoitoon.

Hollantilaislehti De Telegraaf kertoi sunnuntai-iltana, että van der Saria on pidetty nukutettuna pitkiä jaksoja päivistä. Lääkärit uskovat saavansa paremman kuvan maalivahtilegendan tilanteen kehittymisestä tulevien päivien aikana. Hänen entinen seuransa Ajax ilmoitti lauantaina, että van der Sar pidetään toistaiseksi teho-osastolla.

Van der Sar nousi maailman huipulle 1990-luvulla. Hän teki Ajaxin lisäksi komean uran myös muun muassa Manchester Unitedin ja Hollannin maajoukkueen maalilla. Viimeksi hän toimi Ajaxin toimitusjohtajana, kunnes erosi tehtävästä toukokuun lopussa.

Kyseessä on jo toinen kerta, kun aivoverenvuoto osuu van der Sarin perheeseen. Hänen vaimonsa sai vastaavanlaisen sairaskohtauksen vuonna 2009, mutta toipui siitä vaikeista lähtökohdista huolimatta.

Lue myös:

    Uusimmat