Mainos

Barak ei lähde Sharonin hallitukseen

Israelin väistyvä pääministeri Ehud Barak ei aiokaan ottaa vastaan puolustusministerin paikkaa Ariel Sharonin muodostamassa hallituksessa.

Barak on jäämässä eläkkeelle

Barakin toimistosta kerrottiin, että vt. pääministeri oli ilmoittanut päätöksestään olla ottamatta vastaan ministerinpaikkaa kirjeitse Sharonille sekä johtamansa työväenpuolueen pääsihteerille Raanan Cohenille. Kirjeessä Barak sanoo luopuvansa politiikasta kokonaan eli paikasta sekä puolueen johdossa että parlamentissa. Barak on väläytellyt eromahdollisuutta jo ennen kuin helmikuun alun vaalitappio selvisi.

Päätöksen arvellaan helpottavan oikeistolaisen Sharonin mahdollisuuksia laajapohjaisen hallituksen muodostamisessa. Ehud Barak ja tuleva pääministeri Ariel Sharon ovat jo aiemmin sopineet kansallisen yhtenäisyyden hallituksen perustamisesta, johon kuuluisivat sekä työväenpuolue että oikeistolainen Likud-puolue.

Osapuolet eivät ole kuitenkaan päässeet yksimielisyyteen hallitusohjelmasta. Arveluiden mukaan laajapohjaisella hallituksella olisi parhaimmat mahdollisuudet solmia rauha palestiinalaisten kanssa.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.