Mainos

Barak: Aikalisä rauhanneuvotteluihin

Israelin pääministerin Ehud Brakin mukaan Israel keskeyttää toistaiseksi rauhaneuvottelut palestiinalaisten kanssa.

Barak, Ehud -Israelin paaministeri

-Meidän täytyy ottaa aikalisä, mikä tarkoittaa diplomaattisen prosessin arvioimista uudelleen, Barak sanoi. Hän ei ilmoittanut kuinka pitkästä ajasta olisi kysymys. Israel tuomitsi lausunnossaan tänään päättyneen Kairon arabihuippukokouksen päätökset.

Barakin kanslian mukaan Kairon huippukokouksessa oli käytetty "uhkailujen kieltä". Aiemmin Israelin edustaja oli kuitenkin luonnehtinut Kairon kokouksen päätöksiä "järjen voitoksi".

Palestiinalaiset puolestaan tuomitsivat Barakin päätöksen rauhanneuvottelujen aikalisästä arabimaailmaa aliarvioivana.

-Barakin päätös on isku vasten arabimaiden johtajien kasvoja, sanoi palestiinalaisten pääneuvottelija Saeb Erekat. Arabimaiden kokouksen päätyttyä Barakin toimisto antoi lausunnon, jossa ylistettiin Egyptin presidentin Hosni Mubarakin toimintaa kokouksessa "tasapuolisesta lähestymistavasta ja ilmeisestä sitoutumisesta rauhanprosessiin".

Israelin hallituksen tiedottaja Nachman Shai kommentoi tuoreeltaan Kairon päätöksiä "järjen voittona". -Tässä vaiheessa näyttää siltä, että tämä on järjen voitto arabimaailmassa, että varsinkin sellaiset maat kuten Egypti ja Jordania, joilla on diplomaattisuhteet Israelin kanssa, päättivät jatkaa rauhan tiellä, Shai sanoi uutiskanava CNN:n haastattelussa.

Shai sanoi toivovansa, että kokouksen rauhantahtoinen viesti olisi saavuttanut myös palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin. Sekä Israel että Arabiliitto ovat ilmoittaneet haluavansa sitoutua rauhanprosessiin huolimatta viime viikkojen väkivaltaisuuksista. Israelin mielestä väkivallan syy on palestiinalaisissa. Arabiliitto syyttää siitä puolestaan Israelia.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.