Bangkokin räjähdykset tutkinnassa – kaupunkiin korotettu valmiustaso

Bangkokilaisessa ostoskeskuksessa tutkitaan räjähdystä 1:05

Thaimaassa pääministeri Prayuth Chan-ocha on korottanut Bangkokin viranomaisten valmiustasoa eilisten kauppakeskusräjähdysten takia. 

Eilen luksusostoskeskus Siam Paragonissa räjähti kaksi pientä pommia muuntamoissa. Räjähdykset aiheuttivat paniikkia ja viranomaisten tietojen mukaan kaksi ihmistä loukkaantui lievästi. 

Pääministerin mukaan viranomaisten valmiustasoa korotetaan, koska iskut voivat liittyä kaupunkia aiemmin ravistelleihin mielenosoituksiin. Kukaan ei ole ilmoittautunut iskujen tekijäksi. 

– Tämä osoittaa, että tarvitsemme yhä poikkeuslakia. Täällä on yhä ihmisiä, jotka häiritsevät rauhaa. Meidän täytyy löytää keinot rangaista heitä, pääministeri totesi paikallisille toimittajille. 

Puolustusministeri Prawit Wongsuwan taas totesi, että teko oli vaarallinen maan turismille. Uutistoimisto Reutersin mukaan Thaimaan taloudesta 10 prosenttia tulee turismista. 

Maassa poliittinen ilmapiiri on ollut kireä sen jälkeen, kun viime viikolla korkein oikeus tuomitsi entisen pääministerin Yinluck Shinawatran ja kielsi tältä politiikan viideksi vuodeksi. Maata hallitseva sotilasjuntta on ollut muutenkin tiukka. Juntta otti vallan viime vuoden toukokuussa päivien mielenosoitusten jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat