Mainos

Bangkokin lentokentille virtaa lisää mielenosoittajia - kentät kiinni vielä pitkään

Bangkokin kansainvälinen Suwarnabhumin lentokenttä pysyy suljettuna vielä pitkään.

Reutersin mukaan lentokentän avaaminen liikenteelle kestää ainakin viikon protestien loputtua. Kentän tietokonejärjestelmän epäillään vioittuneen.

Johtajan mukaan kentän avaaminen saattaa lykkääntyä entisestään, jos lentokentän tietokonejärjestelmä vaatii korjaamista. Hän arvioi, että ainakin jotkin osat ovat vahingoittuneet.

Lisää mielenosoittajia virtaa Bangkokin lentokentille

Thaimaan hallitusta vastustavat mielenosoittajat vahvistavat myös Bangkokin lentokenttien saartoa. PAD-oppositioryhmän mukaan kentille on matkalla lisää mielenosoittajia.

Mielenosoittajat ovat tulossa Bangkokin keskustan hallintorakennuksista, joita he ovat piirittäneet elokuusta lähtien. PAD:n mukaan se lähtee hallintorakennuksista poliisien jatkuvien hyökkäysten vuoksi.

Thaimaassa jumissa oleville noin 100 000 ulkomaiselle turistille ei ole luvassa nopeaa helpotusta. Bangkokin kansainvälisen lentokentän johtaja on arvioinut, että kentän avaaminen vie ainakin viikon protestien loputtua. Avaamista viivyttää turvallisuus- ja tietokonejärjestelmän tarkastaminen.

Mielenosoittajat ovat päästäneet 37 tyhjää lentokonetta lähtemään kentältä eilisillasta lähtien. He eivät kuitenkaan päästäneet yhtään matkustajaa koneisiin.

Kaikkiaan 88 konetta jäi saarroksiin kentälle, kun hallitusta vastustavat mielenosoittajat sulkivat sen viikko sitten. Suurin osa koneista kuuluu thaimaalaisille lentoyhtiöille.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.