Mainos

Bagdadissa levoton päivä

Ainakin 12 ihmistä on kuollut ja useita loukkantunut itsemurhapommittajan iskussa Bagdadissa. Uhreista neljä on poliiseja. Lisäksi Irakin väliaikaishallituksen virkamies on murhattu.

Surmansa saaneet poliisit olivat yrittäneet pysäyttää pommilastissa ollutta autoa, joka oli matkalla kohti amerikkalaisten sotilasaluetta Bagdadin lounaisosassa. Pommiräjähdyksessä kuoli 12 irakilaista ja haavoittui useita.

Tienvarsipommi Tajissa

Tienvarsipommi ja sissien tulitus on tappanut yhden amerikkalaissotilaan ja haavoittanut kahta Tajissa lähellä Bagdadia. Yhdysvaltain armeijan mukaan yksi amerikkalaissotilas kuoli ja kaksi haavoittui pommi- ja käsiasehyökkäyksessä keskipäivällä.

Läheltä Syyrian rajaa puolestaan on löydetty kahden irakilaisen Al-Iraqiya-televisiokanavan palveluksessa olleen työntekijän ruumiit. Toinen tapetuista oli teknikko ja toinen autonkuljettaja.

Raketti-isku presidentinpalatsiin

Aiemmin tänään entiseen Saddam Husseinin presidentinpalatsiin tehtiin raketti-isku. Isku aiheutti vaurioita rakennukselle. Kukaan ei loukkaantunut iskussa.

Palatsi sijaitsee ns. vihreällä vyöhykkeellä, missä ovat myös Yhdysvaltain johtaman liittouman hallintorakennukset.

Virkamies ammuttiin kuoliaaksi

Irakin opetusministeriön korkea-arvoinen virkamies ammuttiin kuoliaaksi Bagdadissa. Kyseessä on jo toinen hallituksen korkean virkamiehen murha Irakissa vuorokauden sisällä.

Opetusministeriön kulttuurisuhteiden päällikkö Kamal al-Jarrah, 63, ammuttiin kotinsa edustalla Bagdadin länsiosassa. Tuntemattomat hyökkääjät avasivat tulen kohti al-Jarrahia hänen ollessaan lähdössä töihin.

Väliaikaishallituksen apulaisulkoministeri Bassam Qubba ammuttiin vastaavassa välikohtauksessa lauantaiaamuna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.