Mainos

Bagdadin piiritys tiivistyy

Suuret räjähdykset ovat ravistelleet eteläisen Bagdadin osia aamuyöllä rankkojen öisten pommitusten jälkeen, jotka suunnattiin kaupungin itäisiin osiin. Kolme suurta räjähdystä on ravistellut Bagdadin keskustaa aamulla, Asiasta kertoi paikalla oleva Reutersin toimittaja.

- Pommitukset ovat olleet erittäin kiivaita. Räjähdyksiä kuuluu jatkuvasti kaupungin eteläosista ja nyt myös aivan keskustan läheltä, kertoi toimittaja Hassan Hafidh.
Kaupungin itäisten osien rajut pommitukset olivat suoraa jatkoa Bagdadin lentokentän valtaukselle. Yhdysvaltain komentajat ovat lähettäneet vahvistuksia Bagdadin vallatulle lentokentälle ja sitä tullaan todennäköisesti käyttämään jonkinlaisena tukikohtana Irakin pääkaupunkia vallatessa.

Ainakaan vielä ei ole ilmennyt merkkejä Irakin eilen uhkailemasta "erikoislaatuisesta hyökkäyksestä" lentokenttää kohtaan.

Vahvasti aseistettu joukko yhdysvaltain merijalkaväkeä saavutti Reutersin mukaan Bagdadin eilen ja saartoi kaupungin itäpuolen. Merijalkaväen kapteenin, Matt Wattin mukaan tarkoituksena on saartaa koko kaupunki. Tämän jälkeen liittouma aikoo vähitellen vallata alueita kaupungista itselleen, kertoi Watt.

Yhdysvaltain sotilaslähteiden mukaan 8 tankkia lähetettiin tiedustelemaan eteläisen Bagdadin esikaupunkialueita. Tankit tunkeutuivat noin kymmenen kilometrin päähän kaupungin keskustasta.

Yhdysvaltain sotilasjohto on puolestaan hillinnyt intoa, jonka mukaan sota loppuisi pian. Johdon mukaan liittouma ei saa suurta etua teknologiastaan taistellessaan kaupungissa. - Tiedämme että kaupungissa (Bagdad) on joukkoja, jotka aikovat taistella. Vie varmasti aikaa saada kaupunki hallintaan ja turvattua. Prikaatin kenraali Vincent Brooks kertoi toimittajille.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.