Mainos

Bagdadin keskustassa itsemurhaisku

Silminnäkijöiden mukaan maatalousministeriöön tehdyssä hyökkäyksessä kuoli yksi turvallisuusjoukkojen jäsen. Kymmenkunta haavoittui.

Irakin pääkaupungissa Bagdadissa on jälleen tehty itsemurhaisku. Yksi turvallisuusjoukkojen jäsen kuoli ja kymmenkunta haavoittui hyökkäyksessä Irakin maatalousministeriöön, kertovat silminnäkijät ja lääkintähenkilökunta. Eräiden tietojen mukaan haavoittuneita olisi ollut lähes 30.

Poliisin mukaan ministeriöön tehtiin kaksoishyökkäys. Ministeriön porttia tulitettiin kranaatein samaan aikaan kun rakennuksen selustaan ajettu roskienkeruuauto räjäytettiin.

Räjähdyspaikan lähistöllä sijaitsee myös hotelli, jota irakilaiset poliisit ja heidän ulkomaalaiset kouluttajansa käyttävät. Sankka musta savu nousi paikalta ja alueelta kuultiin ammuskelua vielä kymmenisen minuuttia räjähdyksen jälkeen. Ambulanssit kuljettivat uhreja räjähdyspaikalta.

Useita ihmisiä löydettiin ammuttuina Qaimista

Irakin turvallisuusjoukot ovat löytäneet 19 ihmistä ammuttuina levottomasta Qaimin kaupungista, kertoivat paikalliset poliisiviranomaiset tänään. Sairaalalähteiden mukaan ruumiilla oli päällään siviilivaatteet.

Ruumiit löydettiin myöhään eilisiltana. Viranomaiset eivät tarkentaneet, keitä tapetut olivat, mutta henkilöyspapereiden mukaan ainakin yksi kuolleista olisi ollut poliisi.

Yhdysvaltain sotilaat ovat toistuvasti ottaneet yhteen kapinallisten kanssa Qaimin alueella, joka sijaitsee lähellä Syyrian rajaa. Kapinallisten hyökkäysten kohteina ovat olleet usein Irakin poliisi- ja turvallisuusjoukot.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.