Mainos

Backmanin nimitys Yleen mutkistui

Yleisradion uuden toimitusjohtajan nimitys on herättänyt kritiikkiä keskustan riveissä.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jouni Backmanin nimitys Ylen uudeksi toimitusjohtajaksi on kohdannut vielä viime hetken vaikeuksia. Vihreiden Irina Krohn aikoo vaatia asian jättämistä pöydälle tänään pidettävässä Ylen hallintoneuvoston kokouksessa.

MTV:n uutisten tietojen mukaan varsinkin keskustan hallintoneuvostoryhmässä nimitysprosessi on herättänyt voimakasta närää.

Keskustassa on herättänyt kritiikkiä se, että Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja, keskustalainen Markku Laukkanen ei ole neuvotellut oman ryhmänsä kanssa asiasta, vaan jopa keskustan hallintoneuvostojäsenille esitys tuli yllätyksenä.

Keskusta pohtii tilannetta tänään, mutta tiettävästi puolet ei Laukkasen junailemaa sopimusta hyväksy.

Aamun lehdet kirjoittavat laajasti pääkirjoituksissaan poliittisesta hakuprosessista, joka on tuomassa yhtiön johtoon muuten pätevän ihmisen, mutta jolla ei ole liikkeenjohdon koulutusta eikä journalistista ammattitaitoa.

Mm. Kauppalehti ihmettelee, miksi johtajaa haettiin kahden vuoden ajan kalliiden konsulttien avulla, kun toimitusjohtajaksi päädyttiin esittämään johtajan etsintään valittua miestä. Helsingin Sanomien haastattelemat Yleisradion hallintoneuvoston jäsenet Kimmo Sasi (kok.) ja Annikka Lapintie (vas.) ovat valmiit tukemaan Irina Krohnin mahdollista esitystä asian jättämiseksi pöydälle, kun hallintoneuvosto kokoontuu tänään kokoukseensa.

Pääkirjoituksessaan Helsingin Sanomat povaa Yleisradion johtajavalinnasta täysimittaista poliittista farssia. Sosiaalidemokraattien pää-äänenkannattajan Uutispäivä Demarin sivuilla sen sijaan keskitytään jo hakemaan SDP:n kansanedustajien ryhmälle uutta puheenjohtajaa.

Hufvudstadsbladet kirjoittaa Backmanin suurimman meriitin olevan nimenomaan sen, että hän on sosiaalidemokraatti. Yleisradion hallintoneuvoston puheenjohtaja Markku Laukkanen ilmoitti viikonvaihteessa kysyneensä Backmanin suostumusta toimitusjohtajaksi. Eilen hän tiedusteli eri tahoilta Backmanin kannatusta. Laukkanen on etsinyt eläkkeelle siirtyvälle Arne Wessbergille seuraajaa yhdessä Backmanin kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.