Mainos

Ay-johtajat vetoavat jäseniään äänestämään

Palkansaajien keskusjärjestöjen puheenjohtajat vetoavat jäsenjärjestöjensä jäseniin, että nämä äänestäisivät eduskuntavaaleissa.

Tulevalla vaalikaudella tehdään useita palkansaajia koskevia merkittäviä päätöksiä, muistuttavat vetoomuksen allekirjoittajat SAK:n Lauri Ihalainen (sd.), STTK:n Esa Swanljung (sd.) ja Akavan Mikko Viitasalo (kok.). Ammattiliittoihin kuuluu yli kaksi miljoonaa palkansaajaa. Järjestöt korostavat vetoomuksessaan, että vakiintunut kolmikantaperiaate ja toimivat työmarkkinasuhteet takaavat Suomen menestyksen.

Työllisyyden parantamisen tulee olla talouspolitiikan tärkein tavoite. Työllistämistoimet on suunnattava kaikille talouselämän lohkoille ja hyvinvointiyhteiskunnan kehittämiseen. Palkansaajien tuloverotusta on kevennettävä tavalla, joka lisää työllisyyttä ja ostovoimaa sekä tukee taloudellista kasvua. Ay-johtajat vaativat, että työelämän kehittämistä ja uudistamista on jatkettava vakiintunutta kolmikantaperiaatetta kunnioittaen ja tasa-arvoa edistäen. Lakko-oikeuteen ei saa puuttua.

Julkiset peruspalvelut on turvattava ja sitouduttava pitkäjänteiseen toimenpideohjelmaan, jolla valtio- ja kuntatalouden ongelmat ratkaistaan oikeudenmukaisella ja työllisyysvaikutukset huomioon ottavalla tavalla, puheenjohtajat listaavat. Erityisesti SAK on pelännyt jäsentensä jäävän kotiin vaalipäivänä. Se innostaa jäseniään uurnille 1,5 miljoonan markan äänestyskampanjalla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.