Aviomies ei tiennyt reittiä sairaalaan – äiti synnytti kaksoset autossa samalla, kun antoi ajo-ohjeita: "Lääkärit olivat aika yllättyneitä"

Amerikkalaisäiti synnytti marraskuun alussa kaksoset autossa samalla, kun hän antoi miehelleen ajo-ohjeita sairaalaan, kertoo Today.

38. viikolla raskaana oleva Dacia Pittman, 23, heräsi aamukuuden jälkeen kramppeihin, jotka eivät tällä kertaa lakanneet. Kaksosia odottava Dacia tajusi, että synnytys oli alkamassa.

Hän alkoikin tönimään puolisoaan Marcus Giffinia, 26, hereille.

– Herätin aviomieheni ja sanoin, että "hei, luulen, että meidän täytyy mennä sairaalaan", Dacia kertoo Today-julkaisulle.

Alla olevalla videolla keskustellaan laitos- ja kotisynnytyksen eduista ja eroista. (Artikkeli jatkuu videon alla.)

Synnytys laitoksella vai kotona? 7:43

"Se vain tapahtui"

Pariskunta pakkasi kassinsa ja soitti Marcuksen siskolle, jotta kahdella vanhemmalla pojalla, 8- ja 5-vuotiailla, oli myös hoitaja.

Ohion kodista sairaalaan oli 25 minuutin ajomatka, ja kesken sen matkan Dacia tajusi, ettei hän ehtisi – kaksoset syntyvät.

– Voi luoja, se vain tapahtui. Olin vain [miehelleni], että "kulta, en usko, että selviän sinne asti".

Dacia alkoi synnyttää, ja samalla, kun hän kamppaili lapsen saamisessa maailmaan, Marcus alkoi kysellä ajo-ohjeita sairaalaan. Aviopuoliso oli ollut lääkärin vastaanotolla, mutta ei ollut täysin varma sairaalaan sijainnista.

Samalla, kun Dacia neuvoi puolisoaan reitin kanssa, autossa syntyi perheen ensimmäinen vauva, Everett. Poika painoi 2,8 kilogrammaa.

"Lääkärit olivat aika yllättyneitä"

Kymmenen minuuttia myöhemmin syntyi toinen kaksosista, 2,7 kilogrammaa painanut Amelia vielä sikiöpussissa.

– Hän oli edelleen pussissaan. Rikoin sen. Mieheni panikoi hiukan. Hän sanoi: "Kulta, mitä minä teen?" Minä sanoin: "He ovat terveitä ja hengissä ja itkevät… sinun ei tarvitse kiihdyttää", Dacia kertoo.

Tuore kaksosten äiti ohjasi miehensä sairaalan ensiapuun asti. Parkkipaikalla Marcus jälleen ihmetteli, mitä hänen tulisi tehdä. Dacia käski häntä vain kävelemään vastaanottoon ja kertomaan, että heillä oli kaksi vauvaa autossa.

Lääkärit saapuivatkin pian paikalle huopien ja paarien kanssa.

– Nousin ylös jeepistä ja laahustin paarien päälle. Tarkentaakseni olin alasti. Lääkärit olivat aika yllättyneitä, Dacia kertoo.

Koko perhe pääsi kotiin kaksi päivää myöhemmin. Dacia kertoo, että tämän jälkeen häntä ei enää kuljeta synnyttämään sairaalaan, sillä neljä lasta saa riittää.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat