Petran tytär syntyi kolmella ponnistuksella liikkuvan auton etupenkille: "Kerkesin vain sanoa, että nyt se tulee"

Kun oli aika syntyä, ei Petra Kekäläisen tyttö jäänyt kuhnailemaan. Kekäläisen pariskunta oli vasta matkalla Iisalmesta sairaalaan Kuopioon, kun lapsi päättikin syntyä liikkuvan auton etupenkille "vänkärin paikalle".

– Kerkesin vain sanoa, että "nyt se tullee". Sitten sain housuja laskettua, otin auton katossa olevasta kahvasta kiinni, nostin itseäni ylöspäin... olisiko ollut 3–4 ponnistusta ja oikein toivottu tyttövauva oli maailmassa, Kekäläinen kertoo synnytyssairaalasta MTV Uutisille.

Pariskunta päätti lähteä keskellä tiistain vastaista yötä synnytyssairaalaan tihentyneiden ja kivuliaiden supistusten vuoksi. Edes lapsivesi ei ehtinyt mennä, vaan hieman alle kolmekiloinen lapsi syntyi autoon sikiöpussissa puoli neljän jälkeen. Kaikki meni onneksi hyvin.

– Tyttö rääkäisi heti, kun pihalle tuli, Petra-äiti naurahtaa.

Kekäläinen kertoo nähneensä internetissä yhden yhdysvaltalaisen videon, jossa lapsi syntyy autoon.

– Ei sitä omalle kohdalle usko. Ei käynyt mielessäkään, että voisi matkalla syntyä.

Miehen ajohermot rautaa

Jos oma synnytyssuoritus oli Petralle ikimuistoinen, palkinnon ansaitsisi myös hänen miehensä. Miten mies kykeni keskittymään ajamiseen, kun puoliso pakersi lasta viereisellä penkillä ilman apua?

– Sitä minäkin ihmettelin, Kekäläinen hymyilee.

– Meille sattui vielä ajokeli, että lunta pyrytti kovasti koko matkan. Mutta hän on muutenkin rauhallinen kaveri – rautaiset hermot. Kyllä hän kysyi hieman ennen sairaalaa, että onko hän varmasti hereillä. Kaikki oli kuulemma tuntunut ihan unelta, Kekäläinen jatkoi.

Pöljän ohi päästiin

Pariskunta pääsi Iisalmesta Pöljän liittymän ohi ennen tytön syntymää. Mutta sitä seurasi 20 minuutin ja kilometrin pituinen jännitys.

Siilinjärven kohdalla valtatien tukki aura-auto, mutta lopulta Kekäläiset pääsivät sairaalan ovelle.

– Mies ajoi suoraan oven eteen ja juoksi äkkiä sisälle sanomaan kätilöille, mitä oli käynyt. He tulivat pyörätuolin kanssa meitä hakemaan.

Vauvan napanuora leikattiin synnytyssalissa, minkä jälkeen tyttö vietiin lämpöpöydälle lämmittelemään. Autossa synnyttämiseen ei todellakaan oltu varauduttu – autossa ei ollut mukana edes vilttiä.

– Olemme yhä tarkkailussa sairaalassa, kun kaikki oli niin erikoista. Mutta sekä minä että tyttö olemme ihan kunnossa.

Perheen isälle jäi vielä siivottavaa, sillä etupenkkiin ehti imeytyä melkoisesti lapsivettä.

– Jos vaikka vakuutukseen saisi, Petra-äiti pohtii.

Tiistai-iltana uutta tulokasta pääsivät jo ihmettelemään 8- ja 6-vuotiaat isoveljet.

Jatkossa vuodenvaihde on perheelle suurta juhlaa, kun lapsista keskimmäinen on syntynyt uudenvuodenaattona ja nuorimmainen siis 2. tammikuuta. Pikkusiskon syntymätarinaa saatetaan kerrata juhlissa vielä pitkäänkin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja