Mainos

Avannontekijöille syyte kuolemantuottamuksesta

Avantouimareille jääavannon tehneet miehet saivat syytteen kuolemantuottamuksesta Äänekosken käräjäoikeuden istunnossa Viitasaarella Keski-Suomessa.

Viitasaarelainen mies hukkui 24. huhtikuuta viime vuonna, kun hän vajosi moottorikelkkoineen uintipaikan lähelle. Avanto sijaitsi paikallisen hotelli Pihkurin rannassa, jossa liikkuu paljon ihmisiä jäällä. Syyttäjä vaatii, että hotelliyhtiön toimitusjohtaja ja kiinteistönhoitaja tuomitaan kuolemantuottamuksesta sakkorangaistukseen.

Syytteen mukaan avantoa ei merkitty riittävän etäältä eikä sään vaihteluita kestävillä merkeillä. Kiinteistönhoitaja hakkasi avannon, mutta johtajan olisi pitänyt ohjeistaa ja valvoa varoitusmerkintöjen asianmukaisuus. Vastaajat kiistävät syytteen ja laiminlyönnit.

Noin 5x5 metrin laajuinen avanto oli talvella eristetty nauhalla. Kevään lähestyessä lämpöaalto sulatti lunta ja kaatoi varoitusmerkkejä. Jäätymisen estämiseksi avantoon asennettiin talvella vesipumppu, joka heikensi jäätä avovettä laajemmalta alueelta.

Moottorikelkka vajosi noin 16 metrin päähän laiturista. Oikeudenkäynnissä kuullaan useita todistajia. Asiakirjatodisteluluun sisältyy Ilmatieteen laitoksen tietoja säätilasta ja lumen paksuudesta Viitasaarella maalis-huhtikuussa 2003.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.