AVAn kesän elokuvissa tarjoillaan Rakkautta ja Anarkiaa

AVAlle on koostettu kesäksi jokaisen leffafanin unelmakattaus. Rakkautta ja Anarkiaa -festareilta tutut elokuvat tuovat sisältöä kesäiltoihin omaperäisellä maailmankuvallaan.

Laatuelokuvista voi nautiskella kesällä paitsi totutusti torstai-iltaisin myös lauantai-illoissa klo 21.00 alkaen.

Kesäkuu

The Wrestler - Painija

to 7.6. klo 21.00

Mickey Rourke tekee näyttävän paluun valkokankaalle! Rourke esittää showpainija Randy "The Ram" Robinsonia, jonka parhaat ammattilaisvuodet ovat jo ohi. Randy taistelee terveysongelmien kanssa ja hänen on lääkärin kehotuksesta jätettävä ammattilaiskehät. Randy yrittää päästä kiinni normaaliin arkeen syventämällä suhdettaan stripparina työskentelevään naisystäväänsä ja ottamalla vuosien tauon jälkeen yhteyttä tyttäreensä. Arki ei kuitenkaan ota sujuakseen, ja sitten Randy saa houkuttelevan tarjouksen. Kestääkö hänen heikko sydämensä uusintaottelun takavuosien arkkivihollista vastaan?

Ohjaaja: Darren Aronofsky, USA 2008.

Pääosissa: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood, Mark Margolis, Todd Barry.

Maradona

to 14.6. klo 21.00

Diego Armando Maradona on ristiriitainen jalkapallolegenda, joka tunnetaan ympäri maailmaa paitsi taidetta lähenevästä jalkatyöskentelystään myös huume- ja skandaalihöyryisestä menneisyydestään. Bosnialaissyntyinen ohjaaja Emir Kusturica on tehnyt Maradonasta kiehtovan dokumentin.

Ohjaaja: Emir Kusturica, Espanja/Ranska 2008.

Pääosissa: Diego Maradona, Emir Kusturica.

Roman Polanski: Wanted and Desired

to 21.6. klo 21.00

Palkittu dokumentti kertaa tapahtumia, jotka saivat Roman Polanskin pakenemaan Yhdysvalloista 1970-luvun lopulla. Vuonna 1977 Polanski joutui Yhdysvalloissa syytteeseen 13-vuotiaan tytön hyväksikäytöstä. Yksitoista kuukautta myöhemmin hän myönsi hyväksikäytön mutta pakeni Ranskaan ennen tuomiota. Dokumentissa valotetaan tuota vajaan vuoden mittaista ajanjaksoa arkistofilmeillä, otteilla Polanskin elokuvista sekä ystävien ja työtoverien haastatteluilla.

Ohjaaja: Marina Zenovich, USA/Britannia 2008.

Pääosissa: Pedro Almodóvar, Nicolas Cage, Michael Caine.

Kun silmäni mä auki saan

to 28.6. klo 21.00

Italialaisen Silvio Soldinin loisto-ohjaus käsittelee kielletyn rakkauden tematiikkaa. Annalla on elämässään kaikki kohdallaan: hieno ura, mukava puoliso ja ihania ystäviä. Sattumalta hän tapaa komean tarjoilijan, Domenicon, joka on tahollaan naimissa. Kaksikko rakastuu toisiinsa kuin salamaniskusta, mistä alkaa pitkä petoksen ja peittelyn kierre. Hajoaako Domenicon perhe, entä kuinka käy Annan parisuhteen?

Ohjaaja: Silvio Soldini, Italia 2010.

Pääosissa: Alba Rohrwacher, Pierfrancesco Favino, Teresa Saponangelo, Giuseppe Battiston.

Heinäkuu

Orpokoti

to 5.7. klo 21.00

Palkittu, psykologinen kauhudraama Laurasta (Serranon perheestä tuttu Belén Rueda), joka muuttaa miehensä ja 7-vuotiaan adoptoidun poikansa Simonin kanssa vanhaan orpokotiin. Lapsuutensa samaisessa orpokodissa viettänyt Laura aikoo miehineen tehdä rakennuksesta vammaisten lasten hoitolaitoksen. Kun Simon katoaa ja kuvioihin ilmestyy uhkaava huppupäinen hahmo, Laura tajuaa menneisyyteensä liittyvän pahan pyrkivän pintaan.

Ohjaaja: Juan Antonio Bayona, Meksiko/Espanja 2007.

Pääosissa: Andrés Gertrúdix, Belén Rueda, Fernando Cayo, Roger Príncep, Montserrat Carulla.

Enter The Void

to 12.7. klo 21.00

Visuaalisesti räjähtävä draama kuljettaa mainosvalojen Tokioon ja ihmistajunnan vaihtuviin tiloihin. Oscar elättää itsensä huumekaupalla, hänen sisarensa Linda on striptease-tanssija. Lapsuuden verivalassa Oscar on luvannut aina huolehtia sisarestaan – myös kuolemansa jälkeen.

Ohjaaja: Gaspar Noé, Saksa/Ranska 2009.

Pääosissa: Nathaniel Brown, Paz de la Huerta, Cyril Roy, Emily Alyn Lind, Jesse Kuhn, Olly Alexander.

Kiertue

to 19.7. klo 21.00

Kiertue on dokumenttimaisella otteella tehty fiktiivinen tarina burleskiryhmän kiertueesta Ranskan satamakaupungeissa. Ruutu täyttyy tupsuista, naurusta ja kyynelistä, kun räväkät ja rehevät burleskinaiset valtaavat areenan. Ranskalainen näyttelijä-ohjaaja Mathieu Amalric on kerännyt joukon oikeita amerikkalaisia New Burlesque -esiintyjiä hehkumaan elokuvan keskeisissä rooleissa. Draamaa elokuvaan tuo naisten manageria esittävä Almaric, joka yrittää kaiken jo menettäneenä saada elämäänsä uutta sisältöä.

Ohjaaja: Mathieu Amalric, Ranska 2011.

Pääosissa: Miranda Colclasure, Suzanne Ramsey, Linda Marraccini, Julie Ann Muz, Mathieu Amalric.

Kreivitär

to 26.7. klo 21.00

Näyttelijänä paremmin tunnettu Julie Delpy sukeltaa vuosisatoja vanhaan tarinaan myös käsikirjoittajana ja ohjaajana. Epookkidraama kuvaa unkarilaisen kreivittären Erzébet Báthoryn veren tahraamaa elämää. Kreivitär uskoo, että neitsyiden veri on nuoruuden eliksiiri: niinpä hän vuodattaa kuiviin satoja nuoria naisia omassa ikuisen nuoruuden etsinnässään. Historiallisena hahmona tunnettu kreivitär ehti murhauttaa jopa satoja nuoria naisia, ennen kuin hänet vangittiin 1600-luvulla.

Ohjaaja: Julie Delpy, Saksa/Ranska 2009.

Pääosissa: Julie Delpy, Daniel Brühl, William Hurt, Anamaria Marinca.

Elokuu

Hierro

to 2.8. klo 21.00

Pan's Labyrinthin ja Orpokodin tuottajien psykologisessa trillerissä huojutaan pelkojen ja painajaisten syövereissä. Vulkaanisella Hierron saarella Anaya-niminen nainen etsii kadonnutta poikaansa ja kärsii vesifobiasta. Ruudun täyttää kaunis kuvakerronta, josta vastaa kuvaaja Alejandro Martinez.

Ohjaaja: Gabe Ibanez, Espanja 2009.

Pääosissa: Elena Anaya, Bea Segura, Kaiet Rodriquez, Andres Herrera, Mar Sodupe, Miriam Correa.

Kaiken se kestää

to 9.8. klo 21.00

Jännittävässä draamatrillerissä Julien viettää onnellista perhe-elämää kauniin vaimonsa Lisan ja pienen poikansa Oscarin kanssa. Idylli kuitenkin murenee nopeasti, kun poliisit ryntäävät sisään ja pidättävät Lisan työnantajansa raa'asta murhasta. Lisa tuomitaan teosta 20 vuodeksi vankeuteen, mutta Julian ei anna periksi. Hän on valmis tekemään mitä tahansa vaimonsa vuoksi.

Ohjaaja: Fred Cavayé, Ranska 2009.

Pääosissa: Vincent Lindon, Diane Kruger, Lancelot Roch.

BackWoods

to 16.8. klo 21.00

Kaksi pariskuntaa saapuu 70-luvun lopulla Englannista pieneen pohjoisespanjalaiseen kylään, jossa vieraita ei katsota hyvällä. Vieraat löytävät metsästä vangittuna kehitysvammaisen tytön ja yrittävät pelastaa hänet. Kyläläiset eivät kuitenkaan tätä sulata, vaan alkavat jahdata vieraita metsässä, jonka tuntevat kuin omat taskunsa.

Ohjaaja: Koldo Serra, Espanja/Britannia 2006.

Pääosissa: Gary Oldman, Virginie Ledoyen, Paddy Considine, Aitana Sánchez-Gijón.

Lauantai-illan elokuvat

AVAlla nähdään elokuvia kesän ajan myös lauantai-iltaisin aikavälillä 9.6.-25.8. Alla muutamia poimintoja kesän lauantai-illan elokuvista.

Talo järven rannalla

la 16.6. klo 21.00

Romanttisessa draamassa arkkitehti Alex Wyler ostaa rannalla sijaitsevan suuren talon, jonka pihalla on vanhan mallin postilaatikko. Lääkäri Kate Forster ostaa saman talon pari vuotta myöhemmin. Pian he saavat kirjeitä postilaatikkoon, mutta ihmettelevät miten niissä voi olla 2 vuoden heitto. Päähenkilöiden välille kehittyy hyvin outo kaukosuhde.

Ohjaaja: Alejandro Agresti, USA 2006.

Pääosissa: Sandra Bullock, Keanu Reeves, Christopher Plummer, Dylan Walsh, Lynn Collins.

Namesake - kaima

la 23.6. klo 21.00

Jhumpa Lahirin menestysromaaniin perustuva elokuva on ylistys rakkaudelle, uskollisuudelle ja perhesiteille. Lähiössä asuva teini Gogol Ganguli etsii identiteettiään intialaisen alkuperänsä ja amerikkalaisen kasvuympäristönsä vaikutteiden välillä. Gogolin ja hänen vanhempiensa matka vie Kalkutasta New Yorkiin heidän etsiessään tasapainoa vanhojen traditioiden ja nykyaikaisen ajattelutavan välillä.

Ohjaaja: Mira Nair, USA 2006.

Pääosissa: Kal Penn, Tabu, Irrfan Khan, Jacinda Barrett, Zuleikha Robinson.

Rails & Ties – risteysasemalla

la 7.7. klo 21.00

Koskettavassa draamassa epätodennäköinen yhteys syntyy junan törmättyä autoon ja surmattua 12-vuotiaan Davey-pojan äidin. Junankuljettaja Tom Stark joutuu kohtaamaan sekä orvoksi jääneen Daveyn että syöpäsairaan vaimonsa ristiriitaiset tunteet - mutta voiko rakkaus parantaa kaiken?´

Ohjaaja: Alison Eastwood, USA 2007.

Pääosissa: Kevin Bacon, Marcia Gay Harden, Miles Heizer, Marin Hinkle, Eugene Byrd.

Man of the Year

la 14.7. klo 21.00

Robin Williams loistaa sympaattisen draamakomedian pääosassa Tom Dobbs -nimisenä koomikkona, joka satiirisen vitsin vuoksi hakee Yhdysvaltain presidentiksi - ja kohtalokkaan tietokonevirheen vuoksi tulee kuin tuleekin valituksi!

Ohjaaja: Barry Levinson, USA 2006.

Pääosissa: Robin Williams, Christopher Walken, Laura Linney, Lewis Black, Jeff Goldblum, David Alpay.

Lady in the Water

la 28.7. klo 21.00

Kihelmöivässä jännitysfantasiassa kerrostalokompleksin talonmiehen Cleveland Heepin pelastaa nuori nainen, joka ilmestyy hänen huoltamastaan uima-altaasta. Käy ilmi, että kyseessä on myyttinen vesiolento, joka on tullut ihmisten maailmaan täyttämään ennalta määrättyä tehtäväänsä.

Ohjaaja: M. Night Shyamalan, USA 2006.

Pääosissa: Paul Giamatti, Bryce Dallas Howard, Jeffrey Wright, Bob Balaban.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat