AVA Elokuva: William Shakespearen Romeo + Julia

Nuorilla kuumilla tähdillä lastattu modernisaatio klassisesta rakkaustarinasta nähdään AVAlla lauantaina 18.05. Muistatko, kun näit William Shakespearen Romea + Julia -elokuvan ensimmäistä kertaa? Jaa leffakokemuksesi ja voita!

Australialainen Baz Luhrmann siirtää Shakespearen vuosisatojen ajan koskettaneen tragedian tapahtumat Italian Veronasta nykypäivään. Floridan Verona Beach on alue, jonka vallasta taistelevat Montaguet ja Capuletit. Sukujen välisestä eripurasta huolimatta toisensa kohtaavat Romeo ja Julia – vihamiesten vesat, jotka rakastuvat kohtalon olematta heidän puolellaan.

Leonardo DiCaprio oli Baz Luhrmannin ensimmäinen vaihtoehto Romeon rooliin.Julian roolia hakivatniin Natalie Portman, Sarah Michelle Gellar, Jennifer Love Hewitt, Kate Winslet kuin Christina Ricci, mutta muun muassa Hewitt ja Portman olivat tuotantotiimin mielestä liian nuoren näköisiä.

Julian rooliin valittiin lopulta Niin sanottu elämäni -sarjassa häikäissyt Claire Danes, joka oli kuvausten aikaan vain kolme vuotta roolihahmoaan vanhempi. William Shakerspearen Romeo + Julia -elokuva teki molemmista teki molemmista päätähdistään maailmankuuluja.

"Näin William Shakespearen Romeo + Julia-elokuvan ensimmäisen kerran 16.maaliskuuta vuonna 1997 klo 17.15. Minulla on vieläkin siitä haalistunut elokuvalippu muistona. Olin tuolloin 15-vuotias, elokuva oli elämää suurempi ja minusta tuli kova Romeo ja Julia fani. Olin ollut jo aikaisemmin Niin Sanottu Elämäni-sarjan fani jossa esiintyy Claire Danes. Elokuvasta muistan sen, että näytös oli melkein loppuunmyyty. Elokuva oli todella hieno, jätti lähtemättömän jälkensä minuun. Ihana Julia parvekkeella enkelinsiipineen, kaunista suutelua hississä, hellät katseet lakanan alla. Itkukin tuli kun katsoin Julian vanhempien käytöstä tytärtään kohtaan. Kuolema lopussa on todella surullinen ja ei siinä voi kuin itkeä. Myöhemmin ostin videokasetin ja katselin elokuvaa todella useasti. Se oli lempielokuvani todella pitkään, katsoin sen niin monesti, että osasin jo lauseet ulkoa." Anne-Mari

"Näin elokuvan vuonna 1998 eli pari vuotta elokuvan valmistumisen jälkeen odottaessani kuopustamme.Muistan itkeneeni elokuvan aikaan monta kertaa herkällä mielellä kun olin. Elokuva oli mielestäni onnistuneesti saatu nykyaikaisemaksi ja onhan Leonado DiCaprio aina niin IHANA näytteli hän sitten roolin kun roolin.Olen sitä mieltä,että tämä viides versio tästä klassikko elokuvasta on sellainen jota nyky nuorikin jaksaa katsoa." Jaana

"Ihana Leonardo DiCaprio ihastustuttaa tässä romanttisessa leffassa. Hyvä vanha tarina ja olen itse nähnyt Julian parvekkeen!" Päivi

(William Shakespeare's Romeo + Juliet) Ohjaaja: Baz Luhrmann, USA/Australia/Kanada 1996, 113'.Pääosissa: Leonardo DiCaprio, Claire Danes, Harold Perrineau, Paul Sorvino, Pete Postlethwaite. Elokuva nähdään AVAlla lauantaina 18.05. klo 22.00.


Missä ja milloin näit ensimmäisen kerran William Shakespearen Romeo + Julia -leffan? Mitä tunteita elokuva herätti?

Jaa leffakokemuksesi ja osallistu kilpailuun. Kaikkien elokuvakokemusten kirjoittajien kesken arvotaan Finnkinon leffalippuja!Lue ohjeet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja