Auttaako TikTok-kikka todella akneen? Ihotautilääkäriltä yllättävä siunaus hittikonstille

Mitä ovat AHA- ja BHA-hapot? 1:04
Mitä ovat kauneuspiireissä hehkutetut AHA- ja BHA-hapot? Katso video!

TikTokissa villitsee trendi, jossa nuoret yrittävät parantaa akneaan rakkolaastareilla. Ihotautilääkärin mukaan kikka todella toimii.

Ilman reseptiä myytäviä hydrokolloidilaastareita käytetään yleensä ihon halkeamien, rakkojen ja liikavarpaiden hoitoon. Nuorten suosimassa TikTok-palvelussa laastareille on keksitty uusi käyttötarkoitus: finnien poistaminen.

Vinkki lähti kiertämään, kun kauneusharrastaja Shannon Bruno kertoi siitä 58 000 seuraajalleen aiemmin tänä vuonna. Tämän jälkeen moni muukin on testannut rakkolaastareita aknen hoitoon ja todennut ne toimiviksi.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tunnisteella #hyrdocolloid jaetuilla videoilla on tätä kirjoittaessa jo yli 29 miljoonaa katselukertaa. Videoilla nuoret näyttävät, miten finnien päälle yöksi jätetty rakkolaastari imee itseensä märkäpäät ja tekee ihosta sileän.

Kikka todella näyttää toimivan, joskin myös tekevän kipeää.

Ihotautilääkäri: Rakkolaastarit auttavat finneihin

Yhdysvaltalainen ihotautilääkäri Julie Russak kertoo The New York Postille, että tiktokkaajat ovat oikeilla jäljillä – lääkärit ovat hänen mukaansa käyttäneet kikkaa monien vuosien ajan.

Russak sanoo, että rakkolaastari voi auttaa akneen, sillä se vähentää tulehdusta ja parantaa allaan olevaa ihoa. Rakkolaastarit eivät kuivata tai ärsytä hipiää, mikä tekee niistä salisyylihappoa, retinolia tai bentsoyyliperoksidia sisältäviä aknelaastareita paremman vaihtoehdon.

Russak kuitenkin suosittelee pitämään rakkolaastaria finnien päällä pidempään kuin mitä sosiaalisessa mediassa ohjeistetaan.

– Suosittelen jättämään sen iholle 48 tunniksi, jopa pidemmäksi aikaa, hän sanoo.

Muutaman päivän kuluessa laastari alkaa muodostaa alleen massaa, josta tietää ihon olevan paranemaan päin. Tämän jälkeen laastari irtoaa ihosta helposti ja kivuttomasti.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: The New York Post, TikTok

Lue myös:

    Uusimmat