Mainos

Autottoman päivän sade vähensi ajohaluja

Etelä- ja Keski-Suomen sadekeli on pudottanut tämän päivän liikennemäärää. Suomen lisäksi autotonta päivää vietetään eri puolilla maailmaa sadoissa kaupungeissa.

Yksityisautoilijoiden liikkumishalut ovat olleet vähissä tänään, kun Suomessa vietettiin muun maailman tapaan autotonta päivää.

Autosta luopumiseen taisi kuitenkin useissa tapauksissa vaikuttaa enemmän Etelä- ja Keski-Suomen sadekeli kuin kuljettajan ympäristöpoliittinen valveutuneisuus.

- Yläkerran isäntä sekoitti aika hyvin yrityksemme verrata tämän lauantain liikennetietoja viikon takaiseen pääkaupunkiseudulla, kertoi Tiehallinnon liikenneasiantuntija Jorma Helin.

- Kun vettä tuli näin rajusti, liikennemäärät olivat senkin vuoksi varmasti kymmenen prosenttia alle sen mitä viime lauantaina, hän pohti.

Päivän kunniaksi esimerkiksi pääkaupunkiseudulla ja lähialueilla joukkoliikenteen matkat maksoivat yhden euron. Turussa kertalippu kelpasi koko päivän.

Euron hintainen tiketti oli monelle mieluinen yllätys, etenkin illalla kaupungilla juhliville.

Järjestyksessään kahdeksas autoton päivä osuu nyt ensimmäistä kertaa viikonloppuun.

Suomen lisäksi autotonta päivää vietetään eri puolilla maailmaa sadoissa kaupungeissa. Esimerkiksi Kiinassa ihmisiä kannustetaan liikkumaan autojen sijaan polkupyörillä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.