Mainos

Autopommi surmasi irakilaisjohtajan

Itsemurhaisku surmasi Irakin väliaikaisen hallintoneuvoston johtajan Izzedin Salimin Bagdadissa.

Irakin väliaikaisen hallintoneuvoston tämänhetkinen johtaja Abdul Zahra Othman Mohammad, joka tunnetaan myös nimellä Izzedin Salim, on saanut surmansa autopommin räjähdyksessä Yhdysvaltain johtaman liittoutuman päämajan edustalla Bagdadissa tänään, kertoi varaulkoministeri Hamed al-Bayati. Hänen mukaansa Izzedin Salim matkusti autosaattueessa, joka oli pysähtynyt portille odottamaan pääsyä päämajan alueelle, kun autopommi räjähti.

Irakissa olevien Yhdysvaltain joukkojen varakomentajan prikaatikenraali Mark Kimmittin mukaan kyse oli itsemurhaiskusta.

Amerikkalaissotilaiden mukaan räjähdyksessä sai surmansa ainakin kahdeksan ihmistä. Autoja oli tulessa tapahtumapaikalla, ja paksu musta savu kohosi taivaalle. Silminnäkijöiden mukaan amerikkalaissotilaat sulkivat alueen. Joidenkin silminnäkijöiden mukaan kyse oli itsemurhaiskusta, mutta Yhdysvaltain armeijan edustaja ei kyennyt heti vahvistamaan tietoa.

"Murha vain vahvistaa päättäväisyyttämme"

Irakin väliaikaishallinnon ulkoministerin Hoshya Zebarin mukaan Izzedin Salimin murha vain vahvistaa Irakin kansan päättäväisyyttä saada itsemääräämisoikeutensa takaisin.

- Olen hyvin suruissani tästä, mutta se vain vahvistaa päättäväisyyttämme. Haluamme ajaa (itsemääräämiseen tähtäävää) hanketta eteenpäin, hän sanoi Jordaniassa pidettävän Maailman talousfoorumin yhteydessä.

- Tämä ei suista hanketta raiteiltaan. Kesäkuun loppu on edelleen voimassa, hän viittasi aikaan, jolloin vallan on määrä siirtyi Yhdysvaltain johtamalta liittoutumalta irakilaisille.

Kun häneltä kysyttiin, kuka on iskun takana, Zebari vastasi:

- Ne saattavat olla vanhan hallinnon, terroristien, eri fundamentalistien tai demokratiaa vastustavien voimien edustajia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.