Mainos

Autopommi-isku Espanjan Burgosissa - katso silminnäkijän kuvaama video

Pohjois-Espanjassa sijaitsevaa Burgosin kaupunkia on ravistellut aamuöinen autopommi. Aamuneljän aikaan paikallista aikaa lähellä Kansalliskaartin kasarmia räjähtänyt autopommi haavoitti 46 ihmistä lievästi. Uhrien vammat ovat lähinnä ruhjeita ja haavoja, mutta valtaosa haavoittuneista vietiin paikalliseen sairaalaan tarkastettaviksi. Aineelliset vahingot ovat mittavat. El Mundo -sanomalehden mukaan poliisi syyttää autopommista Baskien separatistijärjestö ETAa.

Haavoittuneiden joukossa on sekä kansalliskaartilaisia että heidän perheenjäseniään. Useammilta uhreilta vältyttiin sen ansiosta, että monet perheet olivat loma-aikana poissa kotoa.

Puolisotilaallisen poliisin asuinrakennuksen julkisivu romahti osittain räjähdyksen voimasta. Iskusta ei annettu aiemmilta vuosilta tuttua ennakkovaroitusta, mikä viranomaisten mukaan kielii siitä, että tarkoitus oli aiheuttaa mahdollisimman paljon uhreja.

ETA pidetään Espanjassa syyllisenä yli 800 ihmisen kuolemaan viimeisten 40 vuoden aikana. ETA tähtää Baskimaan itsenäisyyteen. Baskimaa ulottuu Espanjan pohjoisosista Ranskan puolelle. ETAn perustamisesta tulee tällä viikolla kuluneeksi 50 vuotta.

Viimeisin ETA-isku tapahtui kesäkuun 19. päivänä, kun poliisitarkastaja kuoli hänen autoonsa viritetyn pommin lauettua Bilbaossa. Pääministeri Jose Luis Rodriguez Zapateron sosialistihallitus keskeytti neuvottelut ETAn kanssa sen jälkeen, kun järjestö teki autopommi-iskun Madridin lentokentällä joulukuussa 2006. Iskussa kuoli tuolloin kaksi ihmistä.

(MTV3 - AFP - Reuters)

SILMINNÄKIJÄN VIDEO HETI POMMI-ISKUN TAPAHDUTTUA

"EMME TAIVU TERRORISTIEN EDESSÄ"

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.