Autoon unohtunut lasagne johti oivallukseen: "RDA" on pian vakiona jokaisessa uudessa Nissanissa

3:52

Kun Nissanin insinööri unohti valmistamansa lasagnen autonsa takapenkille, ymmärsi hän, että hajamielisyydellä voi olla myös epämiellyttävää tuoksua vaarallisempia seurauksia.

Pääkuvan video

Kuinka pitkään terve aikuinen pärjää kuumassa autossa?

Nissan ilmoitti tiistaina tuovansa uusien autojensa vakiovarusteeksi järjestelmän, joka muistuttaa kuljettajaa kurkkaamaan takapenkille ennen autosta poistumista.

Japanilaisvalmistajan edustaja selitti RDA-järjestelmän (Rear Door Alert, takaoven varoitus) toimintalogiikkaa The Drive -autojulkaisun haastattelussa.

RDA aktivoituu, mikäli takaovi on avattu ennen auton käynnistämistä, mutta sitä ei avata, kun auto sammutetaan ja kuljettajan ovi aukeaa. Auto muistuttaa takapenkin tarkastamisesta sekä näytölle tulevalla ilmoituksella että äänimerkillä. Järjestelmän saa kuitenkin kytkettyä pois päältä niin halutessaan.

Idean taustalla ovat Nissanin insinöörit Elsa Foley sekä Marlene Mendoza. Heistä jälkimmäinen unohti lasagnen autoonsa yllättävin seurauksin.

– Se sai minut kysymään itseltäni, mitä olisi käynyt, jos olisin unohtanut takapenkille jotain paljon tärkeämpää, Mendoza sanoi.

11 lasta menehtyi yhden viikon aikana USA:ssa

Järjestelmän tarkoituksena on ennen kaikkea pienentää mahdollisuutta, että lapsi voisi unohtua takapenkille. Pahimmillaan lapsia on menehtynyt näiden jäätyä kuumaan autoon jopa vanhempien koko työpäivän ajaksi.

Nissanin mukaan RDA-järjestelmä tulee vakiovarusteeksi kaikkiin sen uusiutuviin malleihin. Vuodesta 2022 eteenpäin RDA on vakiovarusteena jokaisessa uudessa Nissanissa.

Kyseessä on todellinen ongelma erityisesti Yhdysvalloissa, jossa kymmeniä autoon unohtuneita lapsia menehtyi viime vuonna. 11 lasta kuoli pelkästään yhtenä aurinkoisena viikkona heinä-elokuun vaihteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja