Mainos

Automurtojen määrä kasvanut Helsingissä tuntuvasti

Automurtoihin liittyvien omaisuusvarkauksien määrä on kasvanut Itä-Helsingin alueella viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna peräti 40 prosenttia.

Erityisesti varkaiden suosiossa ovat olleet Itäkeskus, Herttoniemi, Kontula ja Pohjois-Vuosaari. Muualla Helsingissä rikostapahtumien määrä on edellisvuoden tasolla.

Finanssialan Keskusliitto ja Helsingin poliisi muistuttavat, että autoihin ei pidä jättää mitään omaisuutta näkyviin. Jopa edullisemmat navigaattorit ja kännykät kannettavista tietokoneista puhumattakaan ovat tehneet pitkäkyntisille kauppansa. Rötöksiä on tapahtunut myös kameravalvotuissa pysäköintihalleissa, joita on perinteisesti pidetty melko turvallisena auton säilytyspaikkana.

Poliisi on helmi-maaliskuussa kohdentanut toimintaansa näiden rikosten selvittämiseen ja ehkäisemiseen. Tässä yhteydessä on vangittu viisi aktiivista tekijää ja varkauksien määrä tasaantui hetkeksi.

Tekijät ovat useimmiten päihdeongelmaisia, ja päihteet rahoitetaan varkauksilla. Varas ei saa yhdestä navigaattorista suurta taloudellista hyötyä, ja siksi varkauksia pitää tehdä lukumääräisesti paljon.

Vuonna 2009 henkilö- ja pakettiautojen sekä moottoripyörien ilkivalta- ja varkausvahinkoja korvattiin vakuutuksista noin 20 000 kappaletta kaikkiaan hieman yli 16 miljoonalla eurolla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.