Autokauppaketju Laakkonen aloittaa yt-neuvottelut – 90 työtehtävää vaarassa

Autokauppaketju Laakkonen kertoo aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut heikon markkinatilanteen ja konsernin rakennemuutoksen vuoksi.

Arvioitu säästötarve on noin viisi miljoonaa euroa vuositasolla. Suunniteltujen säästötoimien odotetaan kohdistuvan enintään 90 työtehtävään. Yt-neuvottelujen piirissä ovat Laakkonen-konserniin kuuluvat yhtiöt Autotalo Laakkonen ja Veljekset Laakkonen sekä hallinnollinen emoyhtiö Kauppahuone Laakkonen.

Laakkonen-konsernin mukaan autotoimiala käy läpi muun muassa digitalisoitumisesta johtuvaa rakennemuutosta, jonka seurauksena ala keskittyy voimakkaasti.

Autokonsernin toimitusjohtajan Tero Panhelaisen mukaan nyt tehtävät toimenpiteet ovat välttämättömiä tulevaisuuden kilpailukyvyn turvaamiseksi.

–  Merkkiedustuksissamme on tapahtunut merkittäviä muutoksia ja tämän seurauksena myös liiketoiminnalliset tarpeemme ovat muuttuneet, Panhelainen sanoo tiedotteessa.

Huhtikuun lopulla kerrottiin, että Laakkonen-konserni on sopinut myyvänsä Volkswagen-, Audi- ja Seat-liiketoimintonsa Keskolle. Kaupassa noin 470 työntekijää siirtyy Keskon palvelukseen. Kaupan toteutuminen vaatii vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän. 

Lue myös:

    Uusimmat