Autojätin Super Bowl -mainoksessa vieraillaan Suomessa ja vihataan Norjaa – pääosassa nimekäs Hollywood-tähti

General Motorsin Super Bowl -mainoksessa vieraillaan Suomessa 1:30
Autojätti General Motorsin Super Bowl -mainoksessa vieraillaan Suomessa. Mainosta tähdittää Hollywood-suuruus Will Ferrell.

Super Bowlin väliaika on suurella todennäköisyydellä kalleinta mainosaikaa, jota rahalla voi ostaa. Samasta syystä mainoksia nähdäänkin lähinnä suuryrityksiltä. Esimerkiksi autovalmistajat ovat tyypillisiä yhtiöitä, joilla on riittävästi pätäkkää ujuttaa mainoksiaan Super Bowlin mainostauolle.

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan loppuottelu Super Bowl on yksi maailman suurimmista ja seuratuimmista urheilutapahtumista. Samalla se on tuotteitaan mainostaville yrityksille äärimmäisen houkutteleva tilaisuus saada mainoksensa kymmenien, jopa satojen miljoonien silmäparien eteen.

Vaikka mainoksia nähdäänkin joka kerta laidasta laitaan, ovat autovalmistajat olleet perinteisesti erittäin vahvasti esillä – eikä tämäkään vuosi ole tuomassa poikkeusta.

Yksi miljoonia ja miljoonia dollareita mainospaikastaan pulittaneista yhtiöistä on amerikkalainen General Motors, joka osti peräti puolentoista minuutin mittaisen paikan. Ja kuten tapana on, on GM:n No Way Norway -niminen mainos tehty nimenomaan tätä yhtä esityspaikkaa ajatellen.

Tulevia sähköautojaan mainostava General Motors palkkasi ilmeisen kalliiksi käyneeseen mainokseensa Will Ferrellin, Kenan Thompsonin sekä Awkwafinan.

Artikkelin yläpuolelta löytyvällä videolla Ferrell päättää haastaa sähköautoilun mallimaa Norjan Cadillac Lyriqillä. Thompson ja Awkwafina puolestaan vierailevat Suomessa – tai ainakin "Suomessa" – tulevan GMC Hummer EV:n kanssa.

Vuonna 2018 yhdestä 30 sekunnin mainospaikasta Super Bowlin mainostauolta sai pulittaa viisi miljoonaa dollaria. Näillä hinnoilla General Motors olisi maksanut slotista huimat 15 miljoonaa dollaria.

Järjestyksessään 55:s Super Bowl pelataan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa. Loppuottelussa kohtaavat Tampa Bay Buccaneers ja Kansas City Chiefs. Tom Bradyn tähdittämä Buccaneers on NFL:n historian ensimmäinen joukkue, joka pelaa Super Bowlissa kotistadionillaan.

Lue myös:

    Uusimmat