Ensimmäisenä maailmassa: Yli puolet uusista autoista Norjassa sähköautoja

Hummer on nyt sähköauto – katso miltä hämmentävä"rapumoodi"näyttää toiminnassa 5:34
Katso myös: Hummer on nyt sähköauto – katso, miltä hämmentävä "rapumoodi" näyttää toiminnassa.

Yli puolet viime vuonna Norjassa ensirekisteröidyistä autoista oli sähköautoja.

Tieliikenteen etujärjestön OFV:n mukaan sähköajoneuvojen osuus uusien autojen myynnistä oli 54 prosenttia, mikä toi yli kymmenen prosenttiyksikön kasvun edellisvuoteen verrattuna.

Norjasta tuli täten maailman ensimmäinen maa, jossa sähköautojen osuus ylitti puolet vuoden ensirekisteröinneistä, kertoo maan sähköautoilua edistävä etujärjestö uutistoimisto AFP:lle.

Kaikki neljä myydyintä mallia olivat täyssähköautoja. Kyse oli Audin, Teslan, Volkswagenin ja Nissanin valmistamista malleista. Viidenneksi suosituin malli, Volkswagen Golf, on saatavilla myös ladattavana mallina, mutta tilastot eivät erittele moottorityyppejä.

Länsi-Euroopan suurin öljyntuottaja Norja on panostanut voimakkaasti sähköautoilun edistämiseen tukien avulla. Maan tavoitteena on, että kaikki myydyt uudet autot olisivat nollapäästöisiä vuoteen 2025 mennessä.

Myös Suomessa sähköautojen suosio kasvoi viime vuonna. Täyssähköautojen ja ladattavien hybridien osuus ensirekisteröinneistä oli viime vuonna yhteensä 18 prosenttia, ilmenee Autoalan Tiedotuskeskuksen maanantaina julkaisemasta tilastosta. Muiden hybridien osuus kohosi 19 prosenttiin.

Lue myös:

    Uusimmat