Autoilijat tuskastuivat, kun kauppakeskus Triplan parkkihallin puomit eivät avautuneet – syy oli kirjaimellisesti nenän edessä: "Tajusin itse siellä jonossa, että..."

Näin tieliikennekeskus valvoo Suomen teitä – varoitus erittäin huonosta ajokelistä 11:08
KATSO MYÖS: Tältä näyttää Fintrafficin tieliikennekeskuksessa, jossa valvotaan Suomen teitä vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.

Moderni teknologia ja Suomen talvi eivät aina sovi yhteen.

Monen pysäköintihallin sisäänajoväylät on nykyisin varustettu autojen rekisterikilpiä lukevalla laitteella. Teknologian tarkoituksena on helpottaa pysäköinnin maksamista sekä valvontaa, kun tieto auton saapumisesta ja poistumisesta rekisteröityy järjestelmään automaattisesti.

Suomen talvessa tällainen ratkaisu ei kuitenkaan aina pelkästään helpota elämää. Laite ei nimittäin kykene lukemaan lumen peittämiä rekisterikilpiä, eivätkä parkkihallin puomit avaudu "kilvettömille" autoille.

Helsingin Pasilassa sijaitsevan Tripla-kauppakeskuksen parkkihallin sisäänajoväylille muodostui tänään tiistaina ruuhkia, kun lumisilla rekisterikilvillä sisään yrittäneet autoilijat eivät päässeetkään puomeista sisään täysin kivuttomasti.

"Aika hidasta se oli"

Yksi Triplan parkkihalliin tiistaina pyrkineistä oli MTV Uutisiin yhteyttä ottanut Mona, joka kertoo, etteivät autoilijat ymmärtäneet aluksi, mistä puomien toimimattomuus johtui.

– Tajusin itse siellä jonossa, että voisi johtua siitä, ettei rekisterikilpi näy. Putsasin omani ja moni muukin tuli irrottamaan kamalaa lumikuorrutetta auton etuosasta, hän toteaa.

Monan mukaan osa ihmisistä turhautui odotteluun ja kääntyi autoineen pois. Kauppakeskusta ei tilanteesta käy syyttäminen, sillä sisäänkäynneille oli tuotu kylttejä, joissa kehotettiin putsaamaan lumet rekisterikilven päältä.

Valtaosa autoilijoista kuitenkin ajoi halliin pysähtymällä puomille ja ottamalla yhteyden valvomoon sekä luettelemalla autonsa rekisteritunnuksen.

– Toimi se niinkin, mutta aika hidasta se oli, Mona sanoo.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Putsaa kilpi ennen halliin ajamista

Triplan kauppakeskuspäällikkö Hanna Heikkinen vahvistaa MTV Uutisille, että kovassa lumipyryssä osalla autoilijoista on ollut kilpi lumisena ja puomi ei ole auennut.

Tripla ja kauppakeskuksen pysäköintioperaattori ovat pyrkineet viestimään asiakkaille kilpien puhdistamisen tärkeydestä. Osalle autoista puomit ovat kuitenkin avautuneet lumisesta rekisterikilvestä huolimatta.

– Lumisesta kilvestä saatetaan tunnistaa mahdollisesti virheellisesti osa, mistä johtuen välillä puomit kuitenkin aukeavat ja autolla pääsee sisään, Heikkinen sanoo.

– Kilpi on hyvä puhdistaa,  niin kulku sujuu vaivattomasti, Heikkinen toteaa ja huomauttaa, että kilpi luetaan myös poistumisen yhteydessä.

Mikäli puomi ei avaudu, muistuttaa Heikkinen, että saa puomilta nappia painamalla puheyhteyden palvelukeskukseen, josta puomi voidaan avata manuaalisesti.

Lue myös:

    Uusimmat