Mainos

Sotilaita päin ajanut auto pakeni Pariisissa – tuntien takaa-ajo päättyi laukauksiin moottoritiellä

0:21

Useita ihmisiä on loukkaantunut, kun auto on ajanut päin ranskalaissotilaita Pariisin lähiössä Levallois-Perret'ssä, kertoo poliisi.

Poliisin mukaan loukkaantuneita on kuusi, joista kahdella on vakavampia vammoja. Epäilty on saatu kiinni tuntien etsinnän jälkeen.

Kello 10.37: Alueen pormestarin mukaan BMW-merkkinen auto ajoi päin sotilaita. Pormestarin mukaan ei ole epäilystäkään, etteikö teko olisi ollut tahallinen. Sen pormestari on tuominnut teon häpeällisenä.

Kello 11.10: Tilannepäivitys. Pariisin liepeillä auto on ajanut aamulla päin sotilaita. Kuusi on poliisin mukaan loukkaantunut, kahden vammoja luonnehditaan vakaviksi.

Ajaja pakeni yliajon jälkeen autolla paikalta. Häntä ja ajoneuvoa etsitään yhä. Poliisi arvioi, että teko on ilmeisesti tahallinen.

Välikohtaus tapahtui noin kello 8 paikallista aikaa. Ranskalaismedian mukaan sotilaat olivat juuri tulleet ulos, kun yliajo tapahtui.

Yliajon tapahtumapaikka on Levallois-Perret, jonka pormestari on tuominnut teon häpeällisenä. Pormestarin mukaan ei ole epäilystäkään siitä, etteikö teko olisi tahallinen, uutisoi uutiskanava BFMTV.

Ranskassa on ollut voimassa poikkeustila marraskuussa 2015 tapahtuneista Pariisin terrori-iskuista saakka, ja sotilaat partioivat kaduilla. Poikkeustilan aikana sotilaita vastaan on tehty useita hyökkäyksiä.

Presidentti Emmanuel Macron sanoi heinäkuussa, että poikkeustila kumotaan syksyllä.

Kello 12.43: Pariisin terrorismin osasto aloittaa tapahtuneesta tutkinnan. 

Pariisin liepeillä aamulla tapahtunut yliajo oli "raukkamainen teko", sanoo Ranskan puolustusministeri Florence Parly lausunnossaan.
Hän lisää, ettei isku "tee kolhua sotilaiden päättäväisyyteen työskennellä ranskalaisten turvallisuuden hyväksi".

Kello 13.37: Tilannepäivitys. Pariisin syyttäjäviraston terrorismin vastainen yksikkö on ryhtynyt tutkimaan sotilaiden aamuista yliajoa. Syyttäjävirasto on antanut lausunnon, jossa yliajoa luonnehditaan tappoyrityksiksi ja samassa yhteydessä puhutaan terroristisesta hankkeesta.

Yliajo tapahtui aamulla noin klo 8 Pariisin liepeillä Levallois-Perret´ssa. Kuusi sotilasta loukkaantui, kun auto ajoi heidän päälleen. Kahden sotilaan vammoja on sanottu vakaviksi.

Ajaja pakeni yliajon jälkeen paikalta autolla. Hänen ja ajoneuvon löytämiseksi on meneillään laajat etsinnät. Poliisi ja Levallois-Perret´n pormestari Patrick Balkany arvioivat aamupäivällä, että kyseessä oli tahallinen teko.

Yliajo tapahtui Levallois-Perret´n keskustassa sotilaiden parakkien lähistöllä. Pormestari Balkany kertoi uutiskanava BFMTV:lle, että auto oli pysäköitynä odottamassa ja kiihdytti nopeasti sotilaiden tullessa ulos.

Ranskan puolustusministeri Florence Parly on tuominnut teon kutsuen sitä "raukkamaiseksi". Hänen mukaansa se ei vaikuta ranskalaisten turvallisuutta valvovien sotilaiden toimintaan.

Kello 15.33: BMFTV:n mukaan poliisin erikoisjoukot ovat pidättäneet miehen moottoritiellä Pohjois-Ranskassa, mutta vielä on epäselvää liittyykö pidätys aiempaan hyökkäykseen ranskalaissotilaita vastaan. TV-kanavan mukaan epäiltyä ammutiin pidätyksen yhteydessä.

15.37: Moottoritiellä pidätetty henkilö on hyökkäyksestä epäilty mies, kertoo CNN.

16.11: Poliisi on ottanut kiinni miehen, jonka epäillään ajaneen tahallaan sotilaiden päälle aamulla Pariisin liepeillä. Poliisi ajoi takaa hieman alle nelikymppistä epäiltyä moottoritiellä Pariisin pohjoispuolella. Epäiltyä myös ammuttiin kiinnioton yhteydessä, kertoivat nimettömät poliisilähteet.

Hänen vammojensa vakavuudesta ei ollut heti tietoa.

Yliajetut sotilaat kuuluivat tammikuussa 2015 perustettuun Sentinelle-ryhmään, jonka jäsenet partioivat muun muassa turistikohteissa sekä kirkkojen ja pyhäkköjen lähellä. Ryhmään kuuluu 7 000 sotilasta.

Vuoden 2015 jälkeen sotilaita vastaan on hyökätty kuusi kertaa. 
Ranskan sisäministeri Gerard Collomb kuvasi tekoa tahalliseksi ja sanoi, että sen takana oli "yksittäinen henkilö".

Ranskassa on ollut voimassa poikkeustila marraskuussa 2015 tapahtuneista Pariisin terrori-iskuista saakka. Presidentti Emmanuel Macron lupasi heinäkuussa, että se kumotaan syksyllä.

Autossa oli jälkiä sen ampumisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.