Mainos

Auto ajoi päin poliisiautoa Pariisissa Champs-Élysées'llä, raskaasti aseistettu kuljettaja kuoli

1:03

Pariisissa henkilöauto on törmännyt poliisin hälytysajoneuvoon kaupunkia halkovalla Champs-Elysee-kadulla. Törmäyksen jälkeen auto syttyi tuleen.

Kuljettaja oli aseistettu ja hänet otettiin kiinni vakavasti loukkaantuneena. Vahvistamattomien tietojen mukaan kuljettaja olisi myöhemmin kuollut. Poliisi epäilee, että törmäys oli tahallinen.

MTV Uutiset seurasi Pariisin tapahtumia hetki hetkeltä – tilanne on nyt rauhoittunut, joten päätämme seurannan.

19.45: Kuljettaja on törmäsi poliisiautoon kaupunkia halkovalla Champs-Elysees-kadulla lähellä Grand Palais -näyttelyhallia. Sisäministeri Gerard Collombin mukaan kuljettaja ajoi päin poliiseja tahallaan.

Kuljettaja kuoli törmäyksessä tai heti sen jälkeen. Autosta löydettiin kaasupulloja, rynnäkkökivääri ja käsiaseita.

Pommiryhmä tutki illalla edelleen valkoista Renault Meganea, jonka kerrottiin heti tapahtuman jälkeen räjähtäneen törmäyksessä. Ilmeisesti auto kuitenkin vain syttyi osittain tuleen. Tapahtumapaikalla kuvatusta videosta näkyy, että autosta nousee oranssia savua.

Törmäyksessä ei kuollut kuljettajan lisäksi muita ihmisiä.

Asiaa tutkii terrorismin vastaiseen toimintaan erikoistunut yksikkö. Poliisi sulki tapauksen jälkeen kaksi Champs-Elysees'n metroasemaa.

Kaksi kuukautta sitten poliisi ammuttiin samalla kadulla. Poliisin tappaneen miehen hallusta löydettiin tuolloin viesti, jossa ylistettiin äärijärjestö Isisiä. Hyökkääjä tapettiin.

Hyökkääjän autosta löydettiin myöhemmin muun muassa haulikko ja veitsiä.

Alkukuussa poliisi ampui ja haavoitti algerialaista miestä, joka löi vasaralla poliisia lähellä Notre Damen tuomiokirkkoa Pariisissa. Mies huusi hyökätessään kostavansa Syyrian puolesta. Miehen kotoa löydettiin video, jossa hän niin ikään vannoi uskollisuutta Isisille.

19.19: Sosiaalisessa mediassa sataa kiitosta poliisin toiminnalle Pariisissa. Muun muassa Twitterissä muistutetaan, että viime aikojen iskuissa on kuollut vain yksi sivullinen.

19.09: Pariisissa turvatoimet ovat olleet kireinä jo vuosia kaupunkia koetelleiden terrori-iskujen vuoksi. Uusin isku tapahtui vain vuorokausi maan parlamenttivaalien jälkeen.

19.06: Pariisin poliisi kertoo BBC:lle, että tilanne Champs-Elysees'llä on rauhoittunut. Poliisia päin ajanut kuljettaja on kuollut eikä muita loukkaantuneita ole.

18.37: Pariisissa poliisiautoon törmänneestä autosta on löytynyt rynnäkkökivääri, käsiaseita ja kaasupulloja, kertovat poliisilähteet. Kuljettaja on kuollut.

18.29:

Poliisi ei toistaiseksi ole ottanut kantaa siihen, oliko kyseessä terrori-isku.  Pariisin syyttäjänviraston terrorisminvastainen yksikkö on kuitenkin aloittanut tutkinnan tapahtuneesta.

Sosiaalisessa mediassa on julkaistu lukuisia silminnäkijöiden videoita tapahtuneesta.

Ranskalaismedian mukaan epäilty oli Ranskan viranomaisten seurannassa.

18.25

Daily Mailin Twitter-sivuilla on julkaistu video, jossa poliisi repii epäillyltä kuljettajalta vaatteita ja etsii mahdollisia räjähteitä.

Kello 18.19

Kaksi kuukautta sitten poliisi ammuttiin samalla kadulla. Poliisin tappaneen miehen hallusta löydettiin tuolloin viesti, jossa ylistettiin äärijärjestö Isisiä. Hyökkääjä tapettiin.

Hyökkääjän autosta löydettiin myöhemmin muun muassa haulikko ja veitsiä.

Kello 18.03: Ranskan sisäministeriö kertoo Reutersille, että kuljettajan teko vaikuttaa tahalliselta. Ministeriön tiedottajan mukaan epäilty "saattaa olla kuollut".

Ranskalaismedian mukaan poliisiajoneuvoon törmänneessä autossa oli kaasusäiliö.

Poliisi ei heti kertonut, onko kyseessä onnettomuus vai tahallinen teko.

Tiedon törmäämisestä vahvistaa myös CNN-kanavan Pariisin-kirjeenvaihtaja Melissa Bell.

Pariisin poliisi on pyytänyt ihmisiä välttämään liikkumista alueella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.