Australian GP:n lehdistötilaisuus: Alonson voitto ei missään vaiheessa uhattuna

Australian GP:n lehdistötilaisuudessa paikalla kilpailun kolme parasta Fernando Alonso (FA), Kimi Räikkönen (KR) ja Ralf Schumacher (RS).

Fernando, Giancarlon ongelmat avasivat sinulle tietä ensimmäiseen mutkaan?

FA: Kyllä, sillä lähtö oli hieman vaikea. Jenson sai hyvän lähdön. Jos Giancarlo olisi ollut sisäpuolella, olisi lähtö ollut vielä vaikeampi. En tiedä, mitä hänelle tapahtui, mutta täytyy varmistaa, ettei sitä tapahdu enää uudestaan hänelle tai minulle. Kisa oli hieman hullu. En ymmärtänyt kaikkia hetkiä, kun olin ehkä 20 sekunnin johdossa ja se hupeni kolmen tai neljän turva-auton takia. Autoni oli täydellinen. Voittoni menettäminen ei ollut missään vaiheessa vaarassa.

Fernando, sait jokaisessa uusintalähdössä fantastisen johdon?

FA: Automme lämmitti renkaita muita paremmin heti ensimmäisestä kierroksesta lähtien. Ohitin Jensonin ensimmäisen turva-auton jälkeen melko helposti suoralla uusintalähdössä. Muilla kerroilla sain ensimmäisillä kierroksilla kuuden sekunnin kaulan, mikä oli tarpeeksi. Tästä oli minulle tänään hieman hyötyä.

Fernando, tiukkaa taistelua Jenson Buttonin kanssa alussa?

FA: Todellakin. Lähdön jälkeen lukitsin renkaani ja melkein osuin häneen. Sitten ajoimme kolmannessa mutkassa tiukasti. Jensonin kanssa taistellessa ei kuitenkaan ole koskaan ongelmia, koska kunnioitamme toisiamme paljon. Ohitukseni jälkeen hän katosi taakseni ja minun urakkani helpottui hieman.

Fernando, minkälaista painetta Kimi laittoi sinulle kisan lopussa?

FA: Olin jotakuinkin 20 sekunnin johdossa, mikä katosi turva-auton takia. Uusintalähdön jälkeenkin autoni oli hyvä, tasapaino kohdallaan. Häneltä ei tänään ollut turhan vaikea karata.

Kimi, kerro keula- ja tärinävaikeuksistasi?

KR: Erään uusintalähdön jälkeen ohitin Jensonin ja lukitsin renkaani ensimmäisessä mutkassa. Pystyin silti pysymään hänen edellään mutkissa 1-3. Renkaan aiheuttamasta tärinästä huolimatta autoni oli nopea ja pysyin Fernandon vauhdissa. Tärinän takia etusiivestä lähti kuitenkin päätylevy irti, mikä sitten hidasti vauhtiani. Onnekkaasti radalle tuli turva-auto, ja meillä oli aikaa vaihtaa keula. Auton vauhti olisi riittänyt voitosta taistelemiseen, mutta tuo pieni virheeni maksoi lopulta aika paljon. Lisäksi minun ja Fernandon välillä oli aina jotain kierroksella jääneitä. Automme on nopea, joten jos saamme ongelmattoman kisan, pystymme taistelemaan voitoista.

Kimi, nopeimmasta kierroksesta päätellen autosi oli lopussa todella hyvä. Olit erilaisilla renkailla kuin Renault. Oliko sillä vaikutusta?

KR: Renkaamme olivat erilaiset. Meille ne sopivat. Keulaongelman takia en pystynyt puristamaan täysillä ennen kuin vasta lopussa. Automme oli nopea koko ajan. Fernando hidasti tietenkin lopussa, joten eromme ei ole todellinen. Kierrosajoista näkee, että nopeutemme on kohdallaan.

Ralf, varikkorangaistuksen ja Bahrainin sekä Malesian vaikeuksien jälkeen kolmannen sijan täytyy tuntua sinusta kuin voitolta?

RS: Kyllä. Olemme kaikki erittäin tyytyväisiä tähän suoritukseen. Varikon läpiajorangaistus oli minun syyni, koska painoin nappia kaksi kertaa. Olin onnekas turva-autojen suhteen. Saavutimme enemmän kuin etukäteen ajattelimme.

Ralf, ohittelit paljon juuri ennen viimeisen turva-auton tuloa?

RS: Luulin, että ainoastaan meillä olisi ongelmia renkaiden lämmittämisessä, mutta niitä näytti riittävän myös joillakin Michelin-talleilla, Jenson Button oli vaikeuksissa kuten myös Nick Heidfeld. Nick ajoi siinä leveäksi ja minä pääsin edelle. Siinä sain jälleen yhden sijan. Se oli välillä aikamoista taistelua kierroksella ohitettavien oltua välissä, mutta on mahtavaa yltää kolmanneksi.

Ralf, avauskierroksesi olivat näyttäviä.

RS: Sama juttu, kaikki liukuivat paljon. Lukkojarrutuksia näkyi. Se oli mielenkiintoista. Minulla oli vaikeaa, koska autossani ei ollut pitoa koko kisan ajaksi siten, että olisin voinut koko ajan taistella.

Ralf, oletteko nyt palanneet sille tasolle, jossa olitte 2005?

RS: Tuloksemme tänään oli hyvä, mutta olemme kaukana kärkitallien kierrosajoista. Meillä on kuitenkin hyvää väkeä töissä, joten varmasti pystymme parantamaan tilannettamme. Odotan innolla muutamaa seuraavaa kisaa.

Fernando, mukava aikainen johto MM-taistelussa?

FA: Voitin ensimmäisen ja kolmannen kisan. Fisichella vei toisen kisan, jossa minä olin toinen. 28 pistettä 30:stä on jälleen yksi toteutunut unelma. Toivottavasti tämä päättyy samalla tavalla kuin viime vuonna.

Kimin suomenkielinen osuus: Ihan hyvä tulos siihen nähden, että oli niin paljon ongelmia. Lukitsin vähän eturenkaan aika alussa kisaa, kun ohitin Buttonin. Sen jälkeen tärinästä etusiipi hajosi ja rupesi auto puskemaan eikä päässyt oikein mihinkään sen jälkeen. Jouduin odottamaan niin kauan, että tuli turva-auto ja päästiin vaihtamaan etusiipi, minkä jälkeen auto oli taas takaisin normaali. Vauhtia riittää, jos ei ole ongelmia. Olisi kiva saada yksi kisa, jossa ei ole ongelmia, niin eiköhän me pystyttäisi taistelemaan voitosta. Ei ne Renaultit niin paljon nopeammin meitä mene. Ihan hyvä tulos siihen nähden, mitä kaikkea tapahtui kisassa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat