Australialaisvanhemmat pistivät vauvansa tiukalle vegaanidieetille – välttivät järkyttävistä seurauksista huolimatta vankeustuomion

Vauva kuoli kovien huumeiden yliannostukseen – äitiä syytetään kuolemasta 1:22
Videolla kerrotaan toisesta traagisesta tapauksesta: Vauva kuoli kovien huumeiden yliannostukseen – äitiä syytetään kuolemasta.

Australialaiset vanhemmat ruokkivat vauvaansa äärimmäisen tiukalla vegaaniruokavaliolla. Aliravitsemuksen vuoksi lapsi kärsii pysyvästä vammasta. Vanhemmat kuitenkin välttivät vankeustuomion, kertoo News.com.au-sivusto.

Nimettömänä pysyvä pariskunta tuomittiin vuodeksi yhdyskuntapalveluun ja määrättiin mielenterveyskuntoutukseen, sillä he aiheuttivat pienelle tyttärelleen aliravitsemuksesta johtuvan CP-vamman. 

Kolmekymppiset vanhemmat välttivät vankilan, sillä he myönsivät aiheuttaneensa vauvalleen vakavia vammoja varomattomuutensa vuoksi. He olivat alkaneet syöttää lapselleen kookosvalmisteita imetyksen jälkeen.

Sairaanhoitaja kertoi neuvolassa vanhemmille olevansa huolissaan vauvan kasvusta, minkä seurauksena he lopettivat neuvolakäynnit. Terveydenalan ammattilaisten sijaan he kääntyivät vaihtoehtosivustojen puoleen.

Isä pyysi luonnonlääkitsijöiltä apua "hedelmädieetillä" olevalle vauvalleen

Vuoden ikäinen mutta vain 6 kiloa painava tyttövauva kiidätettiin ensiapupoliklinikalle elokuussa 2018. Lääkärit huomasivat, että vauvalla oli mustelmia, avohaavoja, ihottumaa sekä ihon värimuutoksia. Vauvalla oli sisäistä verenvuotoa ja veriulostetta. Lapsi kytkettiin elintoimintoja ylläpitäviin laitteisiin.

Lääkärit totesivat, että vauva kärsi proteiinin puutteellisesta saannista johtuvasta kvašiorkor-sairaudesta, joka on yksipuolisesta ja pääasiassa kasvikunnan tuotteiden syömisestä johtuva vakava akuutti aliravitsemus. Se on tyypillinen kehitysmaiden pikkulapsilla.

Viikkoa aikaisemmin vauvan isä kysyi neuvoa lapsensa oireiluun amerikkalaiselta luonnonlääkitsijäseuralta. Tyttö ei enää syönyt eikä juonut tai jos näin teki, lapsi alkoi oksentaa tai yskiä. Isä kirjoitti, että vauva on "hedelmädieetillä".

Sen sijaan, että isää olisi neuvottu viemään tyttärensä lääkäriin, seuran jäsenet kehottivat miestä antamaan lapselleen teetä.

Tyttö annettiin takaisin äidilleen

Vanhemmat ovat sittemmin eronneet. Kolme ja puolivuotias taapero on tällä hetkellä äitinsä huomassa. Äiti on osoittanut sitoutumista ja rakkautta tytärtään kohtaan. Nainen aikoo luottaa jatkossa terveydenhuollon ammattilaisiin. 

– Armon käyttäminen on perusteltua, tuomari Claire Quin sanoi oikeudessa News.com.au:n mukaan.

Lapsen terveydentila on parantunut tasapainoisen ruokavalion ja kunnollisen terveydenhuollon ansiosta, mutta CP-vamman saaneella tytöllä on vielä pitkä matka edessään.

CP-vamma johtuu vauriosta aivojen liikettä, tasapainoa ja asentoa säätelevissä osissa, kertoo Terveyskirjasto. Aivovaurio voi syntyä sikiökaudella, synnytyksen aikana tai varhaislapsuudessa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat