Australialaispoika on maailman nopein rumpali – 2370 lyöntiä minuutissa!

11-vuotias poika on virallisesti maailman nopein rumpali.

Guinnessin ennätystenkirja on palkinnut Pritish A R nimisen 11-vuotiaan pojan maailman nopeimmaksi rumpaliksi. Ennätysrummutuksessa poika rummutti hurjat 2370 lyöntiä 60 sekunnin aikana. Pritishin hurjasta tahdista kertoo se, että ennätysminuutissa vauhti oli 39,5 lyöntiä sekunnissa.

Pritish on kotoisin Sydneystä Australiasta. Hän harjoittelee päivittäin tunnin ennen ja jälkeen koulun. Viikonloppuisin harjoittelua kertyy kuuden tunnin verran.

– Se oli hurja kokemus. Minuutin päätyttyä olin todella innoissani kuultuani rummuttaneeni 2370 lyöntiä, Pritish kuvailee ennätystä.

Erityislahjakas rumpali

Pritishin äiti muistelee huomanneensa jo raskausaikana, että poika liikkui vatsassa aina, kun hän kuunteli musiikkia. Rumpujen soiton Pritish aloitti viisivuotiaana.

– Pienenä leikin tekemällä erilaisia ääniä leluillani. Paukuttelin myös keittiövälineitä olohuoneessa jatkuvasti, hän muistelee.

Musiikkitunneilla selvisi nopeasti, että Pritish on lahjakas. Hänen esityksensä vaikuttivat musiikkikoulun muut oppilaat ja pian hän sai aloittaa yksityistunnit. Hän on jo valmistunut musiikkikoulun tasolta kahdeksan, mikä on korkein mahdollinen taso rumpujen soitossa.

Rummut ovat alusta asti tuntuneet oikealta instrumentilta.

– En pidä käsien tekemättömyydestä ja rumpujen soitto vie enemmän energiaa verrattuna muihin soittimiin, hän pohtii.

Viime huhtikuussa Pritish alkoi suunnitella Guinnessin maailmanennätystä. Joulukuussa 2020 rummutus sujui jo niin, että hän pystyi kokeilemaan ennätyksen rikkomista maailman nopeimpana rumpalina. Seitsemän kuukauden aikana hän harjoitti fyysistä kuntoaan ja rummutusnopeuttaan.

– Ikä ei ole mikään merkki siitä, mitä voit saavuttaa. Vain intohimolla on merkitystä, hän toteaa.

Harjoitteluun toi variaatiota se, että nuorukainen harjoitteli aina 20 minuuttia kerrallaan erilaisilla rummuilla. Sen lisäksi Pritish rummutteli myös erilaisia pintoja, kuten betonilattiaa ja sohvanpäällisiä.

Edellinen ennätys on vuodelta 2017, kun Siddharth Nagarajan rummutti minuutissa 2109 lyöntiä.

Jos julkaisu Pritishin ennätysrummutuksesta ei näy, voit katsoa sen tästä

– Olin niin innoissani tuloksesta. Uusi vuosi ei olisi voinut alkaa paremmin, poika hehkuttaa ennätystään.

Tulevaisuudessa Pritish haluaa jatkaa opintojaan rumpujen parissa, tehdä omaa musiikkia ja aikoo hankkia itselleen tutkinnon musiikin parissa sitten, kun sen aika on.

Lähteet: Kameraone ja Guinness World Records

Lue myös:

    Uusimmat