Mainos

"Aurinko paljastaa jo pilvenpiirtäjät"

Maisema on juuri nyt todella jännittävä. Koko kaupunki on aivan autio, mutta pilvet alkavat rakoilla. Pilvet nousevat pilvenpiirtäjien yli – pilvenpiirtäjien, jotka ovat tähän asti olleet sumun peittämät.

Näin kuvailee New Yorkin tyhjää, myrskyistä maisemaa suomalainen Annabella Åsvik. Hän asuu Brooklynin kaupunginosassa, eikä halunnut lähteä evakuoitavaksi Connecticutin osavaltioon.

– Onneksi en lähtenyt, sillä Connecticutissa sähköt ovat poikki. Meillä sähköt ovat vielä tähän asti ainakin pysyneet, vaikka koko yön läpi satoi rankasti taukoamatta, Åsvik kertoo.

Åsvik on varautunut kuitenkin pahimpaan, ja hankkinut kotiinsa ruokaa ja vesipulloja viikon tarpeisiin. Myös kasa kynttilöitä ja tulitikkuja on laatikossa. Ulkohuonekalut yritettiin mahduttaa sisälle, mutta kaikki eivät mahtuneet – ulos jääneet tavarat sidottiin tiukasti kiinni, jotteivät ne lentäisi kovien tuulten mukana parvekkeelta alas.

– Täällä on hieman vaikea asennoitua uutisiin, sillä amerikkalaiset tykkäävät dramatisoida. Todellisuutta välillä ylidramatisoidaan, jolloin ei oikeasti tiedä, mikä pitäisi ottaa vakavasti, Åsvik kertoo.

Åsvikin mukaan New York ei ole koskaan tulvinut näin paljon. Hän näkee olohuoneen ikkunastaan suoraan Brooklyn Bridgen luo.

– Näen East Riverin varrella olevan puiston portaiden olevan noin kaksi, kolme metriä veden alla. On alkanut tulvia.

Katso Päivi Sinisalon juttu Washingtonista (Seitsemän uutiset 28.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.