Auramies Pauli löysi hyytävästä pakkasyöstä tiedottoman nuoren naisen – "Niin kohmeisia käsiä en ole kokeillut, lämmitin takillani ja anelin, että selviää"

Auraaja löysi pakkasyöstä tiedottoman naisen Iisalmessa:"Hienoa, että hän selvisi hengissä" 2:43
Auramies Pauli, 62, löysi hyytävästä pakkasyöstä paleltumisen partaalla olleen tiedottoman nuoren naisen

Pauli Vinter, 62, oli auraamassa torstaina aamuyöllä Iisalmen katuja, kun hän havaitsi lumessa makaavan nuoren naisen.

– Huomasin portin pielessä kassin ja jotain mustaa. Ajattelin, että joku on heittänyt jätesäkin maahan. Sitten huomasin, että ei helvetti, siinä nukkuu ihminen sikiöasennossa. Menin lähemmäs ja huomasin, että siinä nukkuu nuori tyttö, Vinter kertoo MTV Uutisille.

Vinter löysi nuoren naisen makaamasta lumessa tästä paikasta. Hän arvelee saapuneensa paikalle viime hetkillä, sillä nuori nainen oli jo tiedottomassa tilassa.

Vinter otti nuorta naista olkapäästä kiinni ja yritti herätellä häntä tuloksetta.

– Sitten minä kokeilin hänen käsiään ja ne olivat helkkarin kylmät, en ole ikinä niin kohmeisia käsiä kokeillut.

“Ennemmin vaikka minä lähtisin”

Auramies kutsui apua hätänumerosta. Sen jälkeen hän riisui talvitakkinsa ja laittoi sen naisen päälle. Ulkona oli 15 pakkasastetta ja kylmä tuuli.

– Laitoin oman talvitakin hänen päälleen ja suojelin päätä kylmyydestä. Olin kontallaan hänen vieressään, että saisi edes vähän lämpöä.

Mies saapui paikalle täysin sattumalta. Hän oli jo kertaalleen aurannut kadun lumet, mutta ajoi vielä takaisin, ja katsoi että työn jälki oli hyvää. Yö sai kuitenkin synkän käänteen.

– Nätti tyttö ja tuollainen elämä edessä. Ajattelin, että enemmin vaikka minä lähtisin.

Kaksi ambulanssia kiisi paikalle ja naista hoidettiin yli puoli tuntia. Sitten ambulanssit lähtivät kohti sairaalaa. Tapaus järkytti ja huoletti Vinteriä kovasti. Hän ei saanut tietää, miten naiselle kävi.

– Mietin että toivottavasti hän selvisi.

”Olen niin onnellinen”

Perjantaiaamuna hän sai huojentavan uutisen, kun sosiaalisessa mediassa julkaistiin tieto, että nuori nainen oli selvinnyt hengissä. Julkaisun tekijä kiitteli auramiestä nuoren naisen hengen pelastamista paleltumiskuolemalta.

– Se oli pysäyttävä juttu. Hieno asia, kun sain tietää, että hän on pelastunut. Helpotti tosissaan.

Mies kertoo, että tavallisesti lumen auraus on kiireistä puuhaa.

– Yleensä minulla on lumitöihin kiire, mutta se pysäytti, kun näin tytön maassa, että ei tässä ole mihinkään kiire, Vinter kertoo ääni väristen.

– Olen niin onnellinen siitä, että hän on pelastunut. En minä ole sankari. Minulla itselläni on myös lapsia, juuri kaksi viikkoa sitten sain myös lapsenlapsen.

Haluaisitko tavata pelastamasi nuoren naisen?

– Ilman muuta. On niin hieno asia, että hän selvisi. En kaipaa mitään palkintoja. Se on maailman paras lahja, että hän selvisi hengissä. Mitään muuta en toivonut, aurausalan yrittäjä kertoo.

– Tämä oli niin hieno perjantai. Jos on auttanut nuoren tytön henkiin, olen ikionnellinen siitä. Sanat eivät riitä kertomaan kuinka iloinen ja kiitollinen olen, sankarillisesti toiminut Pauli Vinter päättää.

Lue myös:

    Uusimmat