Paleltumiskuolemalta pelastuneen nuoren naisen äiti ylistää sankariauramiestä: ”Oli vain minuuteista kiinni – kaikki kiitos ja kunnia Paulille”

Auraaja löysi pakkasyöstä tiedottoman naisen Iisalmessa:"Hienoa, että hän selvisi hengissä" 2:43
Auramies Pauli, 62, löysi hyytävästä pakkasyöstä paleltumisen partaalla olleen tiedottoman nuoren naisen

Alle 20-vuotias iisalmelaisnainen oli paleltumiskuoleman partaalla keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Auramies Pauli Vinter, 62, pelasti hänet kuitenkin viime hetkillä.

MTV Uutiset tavoitti tyttären äidin perjantaina. Äiti kertoo haastattelussa, että hänen tyttärensä oli menossa kaveriensa luota kotiinsa. Matkalla tytär menetti yllättäen tajuntansa.

– Pauli oli auraamassa tietä ja hän löysi tyttäreni. Hän soitti hätänumeroon ja pyysi ambulanssin paikalle.

Tilanne oli todella kriittinen, sillä tyttären kädet olivat muuttuneet sinisiksi. Armoton tuuli tuiversi 15 asteen pakkasen paukkuessa.

"Elämänpalvelus – en tiedä, miten pystyisin sen korvaamaan"

– On ollut varmasti minuuteista kiinni, että tyttäreni olisi paleltunut sinne. Pauli teki tyttärelleni sellaisen elämänpalveluksen, että en tiedä miten pystyisin sen korvaamaan, äiti kertoo liikutuksen vallassa.

Ambulanssi toimitti tyttären ensin sairaalahoitoon, jossa todettiin paleltumisvammoja käsissä. Lopulta hänet toimitettiin jatkohoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan vammojen vakavuuden vuoksi.

– Siellä hän oli tarkkailussa, ja sairaalassa oli koko ajan valmius päällä, että tarvitseeko paleltuneita sormia alkaa operoida, koska ne olivat niin pahasti paleltuneet.

Tytär ei muista mitään – haluaa kiittää

Suuremmilta operaatiolta vältyttiin. Äidin mukaan tilanne on nyt hyvä.

– Olosuhteisiin nähden tytär voi hyvin. Hän ei muista mitään tapahtuneesta, seuraava havahtuminen tiedottomuuden jälkeen oli sairaalassa. Hän meni heti paniikkiin, kun tuli tajuihinsa.

Äiti haluaa pysyä nimettömänä tyttärensä yksityisyyden turvaamiseksi. Tytär on väsynyt, eikä halua julkisuutta ympärilleen.

– Haluan kuitenkin tuoda sen asian esille, miten tärkeitä auraihmiset ovat. Minulla äitinä on hyvin kiitollinen olo, erittäin kiitollinen. Haluan auramiehelle sen kunnian mikä hänelle kuuluu, äiti kertoo.

– Tällaisia ihmisiä on harvassa, niin paljon on välinpitämättömyyttä. On todella tärkeää, että pysähdytään tarkistamaan, että kaikki on ok ja tarvittaessa hälytetään apua. Suojelusenkeleitä ja ihania ihmisiä saisi olla enemmän. Kaikki kiitos ja kunnia kuuluu nyt Paulille.

Äiti kertoo, että he tulevat tapaamaan Paulin kanssa, kunhan tytär on toipunut rankasta kokemuksesta.

– Uskon, että tytär haluaa kiittää häntä, että on pelastanut hänet kylmästä, äiti päättää ja kiittää vielä kerran yön pimeydestä ilmestynyttä sankaria.

Lue myös:

    Uusimmat