Mainos

Aura: Sananvapaus turvattava internetissä

Liikenneministeri Matti Aura (kok.) painottaa sananvapauden säilyttämisen tärkeyttä tietoverkossa. Internetin aineisto on Auran mielestä monipuolista ja runsasta, mutta mukaan mahtuu valitettavasti myös laitonta aineistoa.

-Vaikka laiton aineisto lisääntyy ja sen laatu vaihtelee, on sananvapaus ehdottomasti säilytettävä. Paras keino tietoverkkojen sääntelyyn on tukea alan omatoimista itsesääntelyä, Aura korostaa.

Liikenneministeri on vastannut kansanedustaja Raimo Vistbackan (ps.) hallitukselle osoittamaan kirjalliseen kyselyyn internetyhteyksien rajoittamisesta. Vistbacka oli erityisen huolissaan siitä, että internetissä on pomminteko-ohjeita ja pedofiliaa sisältäviä sivuja.

Aura korostaa eroa laittoman ja haitallisen aineiston välillä. Internetin haitallisena aineistona voi pitää sinänsä laillista, mutta joillekin käyttäjille tai heidän henkiselle kehitykselleen vahingollista aineistoa. Liikenneministerin mielestä esimerkiksi pornografiset sivut voivat olla haitallisia lapsille ja pomminteko-ohjeet internetissä ovat moraalisesti arveluttavia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.