Mainos

Audi osti Cosworthin

Saksalaisen Volkswagenin tytäryhtiö Audi on ostanut brittiläisen Cosworth-yhtiön yli miljardin Suomen markan kauppahinnalla. Northamptonissa sijaitseva Cosworth valmistaa tasokkaita autonmoottoreita.

Kauppa vaatii vielä Euroopan unionin komission hyväksynnän. Audin mukaan kaupan pitäisi olla selvä elokuun puolivälissä. Cosworthin myi Audille Vickers-yhtymä, joka on jo aiemmin myynyt briteille rakkaan Rolls-Royce -yhtiön saksalaiselle Volkswagenille lähes neljällä ja puolella miljardilla markalla. Cosworth-yhtiön ostaminen oli Volkswagenille tärkeää, koska yhtiön saksalainen kilpailija BMW ilmoitti kuluneella viikolla, että se lopettaa moottoreiden toimittamisen Rolls Royce ja Bentley -autoihin ensi vuoden heinäkuussa. BMW on toimittanut noin 30 prosenttia Rolls Roycen käyttämistä osista.

BMW oli pitkään Rolls Roycen vahvin ostajaehdokas, kunnes Volkswagen kesäkuun alussa teki yhtiöstä korkeamman tarjouksen. Audi valmistelee myös italialaisen urheiluautovalmistajan Lamborghinin ostamista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.