Mainos

Au-pairin alennettu tuomio sai sympatiat

Yli puolet amerikkalaisista pitää tuoreen mielipidemittauksen mukaan oikeana brittiläisen au-pairin Louise Woodwardin tuomion alentamista murhasta tapoksi. Televisioyhtiö ABC:n tekemä kysely julkaistiin varhain aamulla. Alempaa tuomiota vastusti kolmannes kyselyyn vastanneista.

Tuomari Hiller Zobel muutti valamiehistön päätöksen elinkautisesta tuomiosta ja katsoi, että 19-vuotiaalle Woodwardille riittää rangaistukseksi jo istutut 279 päivää. Tuomari ei uskonut, että Woodward vahingoitti lasta tarkoituksella.

Puolet haastatelluista piti Woodwardille langetettua rangaistusta kuitenkin liian lievänä. Kaikkiaan 41 prosenttia arvioi, että rangaistus on riittävä. Woodward on nyt käytännössä vapaa, sillä hän istui vankilassa odottamassa tuomiotaan.

Valamiehistö totesi marraskuun alussa Woodwardin syylliseksi elinkautiseen vankeuteen 8,5 kuukautta vanhan lapsen murhasta. Valamiehistön tuomio aiheutti valtavan kohun sekä Yhdysvalloissa että Britanniassa. Woodward ei pääse vielä palaamaan Britanniaan, sillä hänen passinsa takavarikoidaan syyttäjän tekemän valituksen selvittämisen ajaksi.
(MTV3-CNN-STT-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.