Mainos

Atria ostaa enemmistön virolaisesta lihayhtiöstä

Ensi vaiheessa lihanjalostaja Atrian haltuun tulee noin 76 prosenttia Viron toiseksi suurimmasta naudan- ja sianlihan jalostajasta Valgasta.

Lihanjalostaja Atria ostaa enemmistön Viron toiseksi suurimmasta naudan- ja sianlihan jalostajasta. Atria kertoi tehneensä aiesopimuksen AS Valga Lihatööstusin pääosakkaiden kanssa ja yhtiö pyrkii hankkimaan itselleen myös loput virolaisyhtiöstä. Ensi vaiheessa Atrian haltuun tulee noin 76 prosenttia Valgasta. Atria ei tiedotteessaan kertonut kauppahintaa.

Valgan markkinaosuus Virossa on 15-20 prosenttia ja Atrian mukaan Valga on saavuttanut hyvän jalansijan myös Latviassa, jossa sillä on sopimus muun muassa Latvian Rimi-ketjun ja Citymarketin kanssa. Valgan päätuotteita ovat makkarat, jotka muodostavat noin 60 prosenttia liikevaihdosta. Yhtiön Maks & Morits -tuotemerkillä myydään myös savustettuja lihavalmisteita ja leivänpäällisiä.

Valgan liikevaihto oli viime vuonna noin 21 miljoonaa euroa ja tulos verojen jälkeen oli 527 000 euroa. Atrian mukaan sekä Valgan liikevaihto että kannattavuus olisivat kasvussa tänä vuonna. Atria kertoi tänään, että yhtiö tutkii edelleen mahdollisuuksia laajentumiseen Venäjän markkinoille yritysoston kautta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.