Mestarien liigan puolivälierissä ainutlaatuinen makupala – eurojättien yhteenotto puhuttaa jo pelaajia: "Odotukset ovat valtavat"

Koronaviruksen pakottamalta kuukausien tauolta palanneen jalkapallon Mestarien liigan neljäs eli viimeinen puolivälieräpari selvitettiin myöhään lauantaina, ja tuloksena oli ennakolta erityisen maukas kohtaaminen. Portugalin Lissabonissa keskiviikosta lauantaihin pelattavien puolivälierien helmeksi kun tuli perjantai-illan jättipeli Barcelona–Bayern München.

– Odotukset (pelistä) ovat valtavat. Barcelonalla on hyvä joukkue, erittäin hyvillä pelaajilla, mutta kun katsoo viime viikkoja, voimme lentää Portugaliin isolla itseluottamuksella, Bayernin puolustajatähti David Alaba summasi saksalaisjoukkueen muserrettua Chelsean yhteismaalein 7–1.

Puolivälieräkahdeksikon suurimmaksi suosikiksi nostettu Bayern jahtaa Lissabonissa triplamestaruutta koronakauden päätteeksi, sillä palkintokaapissa ovat jo Saksan mestaruus ja cup-titteli. Viimeisin tappio baijerilaisilla on joulukuun alusta, ja sen jälkeen tahti on ollut uskomatonta: 26 voittoa 27 pelistä.

Alapuolella Lewandowskin 4-1-maali Chelsean verkkoon. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Bayernin kaudesta yksittäisten pelaajien osalta silmään pistää totta kai puolalaistykki Robert Lewandowski: 44 ottelussa 53 maalia, niistä 13 Mestarien liigassa. Lewandowski on enää neljän maalin päässä Cristiano Ronaldon kuuden vuoden takaisesta Mestarien liigan kausiennätyksestä.

– Ei se ole tavoitteeni. Meillä on vielä pudotuspelejä jäljellä, ja minä luon maaleja ihan yhtä mielelläni kuin niitä teenkin, Lewandowski kommentoi uteluihin Ronaldon ennätyksestä.

"Aika kinkkistä siitä tulee"

Kautta aikain Mestarien liigassa 66 maalia tehnyt Lewandowski on kaikkien aikojen tilastossa 49 maalin päässä miehestä, joka pitää Barcelonan toiveita yllä perjantaina.

Lionel Messin uran 115. Mestarien liiga -maali lauantaina oli melkoinen näyte maagisista taidoista, kun hän ihastutti pujottelemalla Napoli-puolustuksen kuutamolle ja viimeistemällä kaatuessaankin.

Ja vaikka Bayern lieneekin suosikki, ei Barcaa saati sitten maagista Messiä voi tyrmätä ennakolta, varsinkaan yksittäisessä ottelussa.

– No, aika kinkkistä siitä tulee, katalonialaisjoukkueen valmentaja Quique Setien tyytyi arvioimaan tulevaa perjantai-iltaa.

Lissabonin puolivälierien muut ottelut ovat Atalanta–PSG (keskiviikkona), Leipzig–Atletico Madrid (torstaina) ja Manchester City–Lyon (lauantaina). 

Lue myös:

    Uusimmat