Mainos

Asutko sinä eniten lottoavalla alueella? Katso kartta

Lotossa on lauantaina tarjolla ennätysmäinen 10,3 miljoonan euron potti. Veikkauksesta kerrotaan, että tyypillisesti suuret potit innostavat suomalaiset lottoamaan tavallista enemmän.

Veikkaus on julkistanut maakuntakohtaiset tiedot Loton pelaamisesta vuonna 2011. Tilastojen mukaan innokkaimmat Lotto-maakunnat ovat Lappi, Kanta-Häme ja Kymenlaakso. Näissä maakunnissa Lottoa pelattiin viime vuonna yli 110 eurolla/asukas.

Loton suurvoittoja (yli 100 000 euroa) osui viime vuonna eniten Uudellemaalle (8 kpl). Tulos ei ole yllättävä, sillä vaikka Uusimaa ei sijoitu euroa/asukas-lottoamistilastossa lähellekään kärkeä, siellä kuitenkin lottorivejä jätetään suuresta asukasmäärästä johtuen eniten. Kakkossijalle Loton suurvoittojen määrässä yltää Pirkanmaa (5 kpl vuonna 2011) ja kolmanneksi Etelä-Savo (4 kpl vuonna 2011).

Veikkauksen pelitilastot muodostetaan siten, että maakunnan alueella tapahtuva myynti jaetaan kyseisen alueen asukasluvulla. Siten pelitilastoihin kirjautuu myös ohikulkijoiden, lomailijoiden ja peliporukoiden pelaaminen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.