Mainos

Asuntorahaston lainoituksella 12 000 uutta asuntoa

Valtion asuntorahasto päätti tänään vuoden 2000 arava- ja korkotukilainavaltuuksien sekä lainavarausten osoittamisesta kuntiin. Noin 6,2 miljardin markan lainoitusvaltuudet riittävät ARA:n arvion mukaan noin 10800 asunnon rakentamiseen, noin 4300 asunnon peruskorjaamiseen ja 300 asunnon hankintaan.

Valtion talousarvion mukaan tänä vuonna voidaan myöntää 4,4 miljardia markkaa aravalainoja ja hyväksyä korkotukilainoja 2,6 miljardia markkaa. Asuntorahasto osoitti kunnille aravalainojen myöntämisvaltuutta lainavarauksien tekemistä varten 4,6 miljardia markkaa. Korkotukilainojen hyväksymisvaltuutta kunnille osoitettiin omistusasuntojen korkotukilainoihin 413 miljoonaa markkaa. Vuokra- ja asumisoikeusasuntojen korkotukilainavarauksia asuntorahasto teki 1,2 miljardilla markalla.

-Jako on mitoitettu siten, että se yhdessä asuntorahaston ja kuntien aiemmin tekemien lainavarauksien kanssa mahdollistaa tänä vuonna noin 12000 arava- ja korkotukiasunnon rakentamisen, kertoi ylijohtaja Teuvo Ijäs tänään. Lisäksi on hänen mukaansa pyritty varmistamaan valtion lainoittaman ja tukeman asuntorakentamisen tasainen jatkuminen alkuvuodesta 2001.

Puolet pääkaupunkiseudulle

Uusista lainavaltuuksista lähes 80 prosenttia menee kasvukeskuksiin eli pääkaupunkialueelle sekä Turun, Tampereen, Jyväskylän, Kuopion ja Oulun seuduille. Valtioneuvoston päätöksen mukaan vähintään puolet aloitettavista asunnoista suunnataan pääkaupunkiseudun ja sen kehysalueen kuntiin. Nyt tavoitteesta jäädään hieman. Siksi ARA aikoo täydentää valtuuksien jakoa myöhemmin keväällä.

Lainoitettavista asunnoista uusia vuokra-asuntoja on ARA:n arvion mukaan noin 7100 eli kaksi kolmasosaa uustuotannosta. Asumisoikeusasuntoja jako sisältää noin 2900 ja omakotitaloja 800.

Pääkaupunkiseudun osuus lainavaltuuksien perusteella alkavasta uustuotannosta on 4027 asuntoa ja kehyskuntien 1146 asuntoa sekä peruskorjauksesta yhteensä 1452 asuntoa. Kasvukeskuksissa lainoitettava uustuotanto on yhteensä 8472 asuntoa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.