Mainos

Asuntolainojen kysyntä edelleen vilkasta

MTV:n uutisten vuoden ensimmäisen asuntolainavertailun mukaan uusien asuntolainojen kysyntä jatkuu edelleen vilkkaana. Luottoa saa edullisimmin niillä paikkakunnilla, joihin pienet pankit ovat tuoneet kilpailua. Suurimpien pankkien raha on yllättäen kalleinta.

Tällä viikolla kahdensadantuhannen markan asuntolainan kymmeneksi vuodeksi sai edullisimmin Hypoteekkiyhdistyksestä, jonka luotto on sidottu kolmen kuukauden helibor-viitekorkoon.

Lähes samanhintainen on Ålandsbankenin kokonaiskorko, joka on 5,66 prosenttia. Ålandsbankenin luotossa on käytössä myös pankin oma prime-korko, joka on markkinoiden alhaisin 3,60 prosenttia.

Suuret suomalaispankit nostivat tupo-neuvottelujen aikaan loppusyksystä primensa 4,25 prosenttiin ennakoiden korkojen nousua. Korot eivät kuitenkaan nousseet. Osuuspankit, Merita ja Handelsbanken suosivat muita enemmän pidempiä markkinakorkoja ja primekorkokoja. Asiakkaalle se tuntuu korkeampina korkoina.

Kokonaiskorkoon Suomen Rahatiedon laskelmissa on viitekoron ja pankin marginaalin lisäksi otettu mukaan nostokulut ja leimavero.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.