Mainos

Asuintalo romahti Pietarissa

Yksi ihminen kuoli ja kymmeniä hautautui raunioihin Pietarissa, kun suuri kerrostalo romahti tänään kaasuräjähdyksen seurauksena. Tuhoutuneissa kerroksissa asui yli 400 ihmistä.

Palomiehet ja pelastusmiehistö onnistuivat pelastamaan 55 ihmistä raunioista, kertoi Pietarin kaupunginhallinnon edustaja Valeri Spasski. Vain kaksi heistä tarvitsi sairaalahoitoa.

Poliisin mukaan kerrostalosta evakuoitiin 40 ihmistä kaasuräjähdyksen jälkeen ja vain hetkeä ennen kuin rakennuksen yläosa romahti. Kaasuräjähdys aiheutti talossa tulipalon, minkä jälkeen ylimmät kerrokset alkoivat sortua. Pian sen jälkeen koko rakennus sortui.

Kerrostalo oli rakennettu vuonna 1971, ja kaupungin rakennusviranomaisten mukaan se oli hyvässä kunnossa. Talo sijaitsee Dvinaskajakadulla lähellä Pietarin satamaa.

Myös Espanjassa romahti talo

Yksi ihminen kuoli ja seitsemän loukkaantui tänään kerrostalon sorruttua lähellä Barcelonaa Koillis-Espanjassa, viranomaiset kertoivat. Loukkaantuneista yhden tila on vakava.

Viisikerroksinen rakennus romahti osittain L'Hospitalet de Llobregat'ssa aamukuudelta. Rakennuksen asukkaista yhden on ilmoitettu olevan kateissa.

Rakennuksen romahtamisen epäiltiin johtuneen lähelle rakennettavan pysäköintihallin rakennustöistä.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.