Mainos

Aspocompin yhtiö konkurssiin Ranskassa

Aspocompin ranskalainen tytäryhtiö Aspocomp SAS on jättänyt konkurssihakemuksen. Syynä konkurssiin on piirilevyteollisuuden vaikea markkinatilanne. Aspocomp SAS:in liikevaihto vuonna 2001 oli 41,4 miljoonaa euroa ja liiketappio oli 23,9 miljoonaa euroa.

Yhtiön mukaan näköpiirissä ei ole merkittävää muutosta markkinatilanteeseen ja ennustettu kuormitus myös vuodelle 2002 on alhainen. Tehtaan HDI-valmistuskapasiteetti rakennettiin käytettävissä olleen markkinatiedon perusteella vastaamaan ennustettua kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkojen rakentamistarvetta ja arvioitua matkapuhelimien kysynnän kasvua. Kumpikaan markkinoista ei kuitenkaan kehittynyt vuonna 2001 yleisesti ennakoidun mukaisesti.

Tammikuussa 2002 päätettiin irtisanoa 200 henkilöä ja henkilöstövähennykset aloitettiin välittömästi. Jäljelle jäävän henkilöstön määrä oli noin 350.

Emoyhtiö Aspocomp Group Oyj ei näe perusteita jatkaa Aspocomp SAS:n rahoitusta, joten konkurssihakemuksen jättäminen oli ainoa liiketaloudellisesti perusteltu vaihtoehto. Konsernin myynnin arvioidaan laskevan noin 15 prosenttia Aspocomp SAS:n mahdollisen toiminnan loppumisen seurauksena. Kertaluontoisten, konsernin ja emoyhtiön omaisuuseriin vaikuttavien kulukirjausten määräksi arvioidaan 20-30 miljoonaa euroa.

Arvioitu vuositason myönteinen vaikutus konsernin kassavirtaan on noin 15-20 miljoonaa euroa ja konsernin omavaraisuusasteen ilman ranskalaista tytäryhtiötä arvioidaan säilyvän nykyisellä hyvällä, noin 55 prosentin tasolla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.