Mainos

Aspocomp aloittaa 430 hengen yt-neuvottelut

Toteutuessaan irtisanomiset koskisivat jopa 240 henkeä. Yhtiönn Suomen tuotanto on kamppaillut kannattavuusongelmien kanssa pitkään.

Elektroniikkateollisuudelle komponentteja valmistava Aspocomp jatkaa raskaasti tappiollisten Suomen toimintojen saneeraamista. Yhtiö jatkaa massatuotannon siirtämistä Kiinaan ja Intiaan ja keskittyy Suomessa vaativien tuotteiden elinkaaren alkuvaiheen valmistukseen.

Aspocomp kertoo aloittavansa tuotekehityksessä sekä Salon ja Padasjoen tehtaillaan yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat 430 henkilöä. Mahdolliset irtisanomiset koskevat toimitusjohtaja Maija-Liisa Frimanin mukaan enintään 240 henkilöä.

- Salon tehtaan ja siihen kuuluvan Padasjoen tehtaan tulos on ollut kuluvana vuonna merkittävästi tappiollinen. Salon tehdasta sopeutetaan joustavaksi uusien ja teknologisesti vaativien tuotteiden elinkaaren alkuvaiheen valmistajaksi. Sopeuttaminen saattaa aiheuttaa myös tasearvojen alaskirjauksia, kertoo Friman.

Uuden teknologian tuotteiden valmistamiseksi Salon tehtaalla otetaan parhaillaan käyttöön uusia laitteita ja prosessiväyliä. Tuotteiden massavalmistusta on Frimanin mukaan siirretty tuotannollisista ja taloudellisista syistä Aasiaan, jotta globaaleja asiakkaita voidaan palvella kustannustehokkaasti.

- Me toimimme aidosti globaaleilla markkinoilla, missä yhtiön on oltava kilpailukykyinen, toteaa Friman. Hänen mukaansa mitään päätöksiä Padasjoen tehtaan osalta ei ole tehty. Neuvottelut koskevat Salon tehtaan ja tuotesuunnittelun 430 työntekijää ja kaikki mahdollisuudet ovat auki, hän sanoi.

Kehitysprojektit Aspocompin muilla tehtailla etenevät Frimanin mukaan suunnitelmien mukaisesti. Intian tehtaan rakentaminen jatkuu ja Kiinan tehtaan kapasiteettia laajennetaan edelleen suurempien tuotantomäärien turvaamiseksi tulevaisuudessa. Aspocomp myi elokuussa Oulun moduulitehtaan kemiläiselle Selcompille. Yhtiö keskittyy nyt kokonaan piirilevyjen valmistuksen.

Aspocompin Suomen tuotanto on kamppaillut kannattavuusongelmien kanssa pitkään. Yhtiö antoi syyskuun lopussa tulosvaroituksen, koska elpyminen oli odotettua hitaampaa. Koko vuoden tulos jää varoituksen mukaan selvästi tappiolliseksi lähinnä Salon tehtaan vuoksi.

Aspocompin kolmannen neljänneksen tulos jäi perjantaina julkistetun osavuosikatsauksen mukaan epätyydyttäväksi. Salon tehtaiden käyttöaste jäi keskimääräistä alhaisemmaksi ja se kärsi tuotanto-ongelmista. Thaimaan tehdas teki kolmannella neljänneksellä tappiota ulkoistuksen ja teknisten ongelmien vuoksi. Kiinan tehtaan kehitys sen sijaan jatkui erinomaisena.

Aspocompin liikevaihto laski viime vuonna 154 miljoonaan euroon. Liiketappio nousi 16,7 miljoonaan euroon ja tilikauden tappio 23,3 miljoonaan euroon. Voitollisen tuloksen yhtiö on viiden viimeksi kuluneen vuoden aikana tehnyt vain toissavuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.