Mainos

Asiantuntijat: Tämä on Suomen puolustuksen suurin haaste

Suomalaiset puolustusasiantuntijat olivat MTV:n SuomiAreenassa Porissa yksimielisiä maan puolustuskyvyn tärkeimmistä kehityskohteista.

Sekä Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg että kokoomuksen kansanedustaja Kai Mykkänen kaipaavat nopeampaa reagointikykyä.

- Meidän tulee kehittää sitä kuinka nopeasti kykenemme toimeenpanemaan joukkoja ja tässä on erityisesti maavoimissa kehittämisen varaa ja tulemme sitä myös kehittämään, lupaa Lindberg.

Mykkänen haluaa lisäksi panostuksia elektroniseen sodankäyntiin.

- Meillä täytyy olla kyberkeskus moninkertaisella tasolla toimintavalmiudessa kuin aikaisemmin ja myös juuri nämä nopean toiminnan kaverit, jotka pääsevät yhdessä yössä johonkin.

Mykkäsen kehuu Puolustusvoimien vievän toimintaansa juuri oikeaan suuntaan.

- Edellisen saapumiserän varusmiehistä merkittävälle osalle on tehty sopimus tällaisesta nopeammasta valmiudesta. Toivottavasti pystymme myös kehittämään kyberturvallisuutta yksin mahdollisimman pitkälle. Veikkaan kuitenkin, että lisäksi tarvitaan vahvaa yhteistyötä Naton, Ruotsin ja Viron kanssa. Pelkillä omilla resursseilla ei päästä tarpeeksi isoihin investointeihin.

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mukaan maavoimien kalustoonkin on syytä kiinnittää pikaisesti huomiota.

- On tiettyjä materiaalisia puutteita, jotka on saatava hoidettua ennen kuin meri- ja ilmavoimien suurhankinnat 2020-luvulla tehdään.

Kai Mykkänen maalasi Porissa myös kuvan siitä, mitä Suomelle voisi pahimmillaan tapahtua.

- Ei Suomea kokonaisuudessaan haluta vallata, vaan se tehtäisiin elektronisella sodankäynnillä. Se tehtäisiin niin, että yhden yön aikana ilmestyisi vihreitä miehiä ilman tunnuksia joihinkin satamiin tai ottamaan sähköverkot haltuun. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.