Asiantuntijalta terävä huomio Cristiano Ronaldon esityksestä: "Pitää olla rehellinen"

Portugali avasi EM-kisansa loppuhetkien voitolla Tshekistä tiistai-iltana. Cristiano Ronaldon vaisu esitys sai MTV Urheilun asiantuntija Antti Niemen mietteliääksi siitä, onko supertähdellä joukkueelleen edelleen annettavaa.

Ronaldo sai kritiikkiä esityksestään Portugalin 2–1-voitossa Tshekkiä vastaan. 39-vuotias hukkasi avausjaksolla yhden loistavan maalipaikan, minkä lisäksi hänet liputettiin kolmesti paitsiosta. Joukkuetoveri Diogo Jotan osuma hylättiinkin VAR-tarkastuksen jälkeen, koska Ronaldo oli jäänyt tilanteessa linjan väärälle puolelle.

– Ronaldo vietti 90 minuuttia paitsiossa, latasi Sportbladetin kolumnisti Simon Bank.

Niemi näki Ronaldon esityksessä vivahteita hänen parhaista päivistään, mutta summasi Al-Nassrin tähtihyökkääjän kokonaisvaltaisen suorituksen melko vaisuksi.

– Kun muistaa sen huipullaan olleen Ronaldon, jota vastaan itsekin pelasin silloin sata vuotta sitten, niin olihan se vähän valju esitys. Hän jäi paljon pelin ulkopuolelle, Niemi sanoo.

– Oli siellä väläyksiä vanhasta Ronaldosta, kuten se kantapääkikka, josta Vitinha melkein teki maalin, mutta ei se liike ole enää sellaista kuin ennen. Tekeminen ei ole enää niin dynaamista, ja toimintasäde pienempi. Pitää olla rehellinen, alkaahan se ikä näkymään.

Päävalmentaja Roberto Martinezin onkin nyt mietittävä tarkkaan, mitä Portugali vielä hyötyy Ronaldosta.

– Pepellä ja Ronaldolla on sellaista kokemusta, mitä muilta pukukopissa ei löydy. On siis hyviä puolia, mutta myös kysymysmerkkejä. Ajaako Ronaldo vielä asiaansa tuossa ryhmässä?

Niemestä olisikin mielenkiintoista nähdä, miten Portugali menestyisi ilman Ronaldoa.

– Pelasimme (Huuhkajien kanssa) hiljattain Portugalia vastaan ilman Ronaldoa, ja olihan se ihan äärettömän vaarallinen nippu. En ala tuon tason valmentajaa neuvomaan, mutta eilisen perusteella en pitäisi huonona ideana laittaa jotakin toista pelaajaa avaukseen ja katsoa, miten homma lähtee kulkemaan.

Edelleen EM-suosikkien joukossa

Vaikka avausottelun voitto irtosi vasta ottelun lisäajalla, kun Chico Conceicao pääsi niittaamaan pelivälineen lähietäisyydeltä sisään, ei Niemi ole Portugalin otteista huolissaan.

– EM-kisoissa taso on valtava, eikä Tshekkikään ole huono joukkue. Eihän kukaa mitään ylikävelyä odottanut. Vaikka voitto tulikin paperilla niukasti, niin kaikki kaistat näyttivät vaarallisilta. Tshekin maalivahti joutui venymään moneen torjuntaan.

– Bruno Fernandes,Ronaldo ja muut vievät usein suuremman huomion, mutta Rafael Leãon kaltaiset pelaajat ovat myös vahva osoitus siitä materiaalin laajuudesta.

Euroopan mestaruus onkin Niemen mielestä edelleen täysin saavutettavissa.

Nostin Portugalin ennen kisoja yhdeksi mestarisuosikeista, eikä tullut yhtään sellainen olo, että arvaukseni olisi menossa metsään. Päinvastoin. Se oli ensimmäiseksi peliksi hyvä esitys.

Portugali kohtaa seuraavassa ottelussaan Turkin lauantaina. Viimeisessä lohko-ottelussaan se pelaa EM-kisojen ensikertalaista Georgiaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat